Al saselea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" va avea premiera pe micile ecrane nord-americane pe 24 aprilie, au anuntat, joi, reprezentantii postului HBO, la o conferinta de presa organizata de Television Critics Association in orasul californian Pasadena, informeaza variety.com.

Desi sunt cunoscute foarte putine detalii despre intriga urmatorului sezon al acestui serial fantasy extrem de popular, un teaser lansat la sfarsitul anului 2015 sugereaza faptul ca sezonul al saselea va oferi telespectatorilor o explicatie si, totodata, o completare a unui moment dramatic din sezonul al cincilea, cand unul dintre personajele principale ale serialului - si unul dintre preferatii fanilor -, Jon Snow, interpretat de actorul Kit Harington, a fost injunghiat de subalternii sai din Rondul de Noapte.

Sezonul al saselea va marca, de asemenea, revenirea personajului Bran Stark, interpretat de Isaac Hempstead, care nu a mai aparut in serial din sezonul al patrulea. Printre personajele noi care vor aparea in noul sezon se vor afla Three-Eyed Raven, jucat de Max von Sydow, si Dickon Tarly, interpretat de Freddie Stroma.

Actorul Ian McShane va debuta si el in al saselea sezon din "Game of Thrones", intr-un rol care nu a fost deocamdata dezvaluit, scrie MEDIAFAX.

Toate sezoanele din "Urzeala tronurilor" au avut premierele in intervale calendaristice cuprinse intre sfarsitul lunii martie si mijlocul lunii aprilie, deoarece aceasta perioada are o importanta strategica pentru HBO. Episoadele unor seriale de televiziune trebuie sa fie difuzate inainte de incheierea procesului de votare pentru stabilirea nominalizarilor la premiile Emmy, pe 24 iunie in acest an, pentru ca productiile in cauza sa fie eligibile pentru aceste premii.

In 2015, ultimul episod din al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a fost difuzat pe 14 iunie - cu o zi inainte de incheierea procesului de votare pentru nominalizarile de la premiile Emmy. Ulterior, "Game of Thrones" a stabilit recordul de premii Emmy obtinute de un serial intr-un singur sezon, castigand 12 trofee, inclusiv la categoria "cel mai bun serial - drama".

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Episodul final din al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a generat cea mai mare audienta din istoria acestui show TV, cu o medie de 8,11 milioane de telespectatori. De asemenea, "Urzeala tronurilor" a fost cel mai piratat serial TV in anul 2015.

Inca de la lansare, "Urzeala tronurilor" a devenit un fenomen global si cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai cautat produs de televiziune de pe motorul de cautare Google si cel mai dezbatut serial pe conturile retelei de socializare Facebook din Statele Unite.

Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o actiune amplasata intr-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice si elementele fantastice vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor".

Citeste si:
Descoperă noutățile acestui sezon pentru pasionații de sneakers și...
Descoperă noutățile acestui...

Scriitorul George R. R. Martin a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi, inclusiv in romana, si s-au vandut in peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.