Filmul "Star Wars: Trezirea Fortei/ Star Wars: The Force Awakens", noul opus din seria "Razboiul stelelor", a doborat recordul de box office in America de Nord, depasind pelicula "Avatar", au precizat, miercuri, reprezentantii studiourilor Walt Disney, citati de Reuters.

Miercuri dimineata, studioul Disney a anuntat ca biletele vandute in Statele Unite si Canada pentru cel mai recent film din seria "Star Wars" au generat pana marti seara incasari de 758,2 milioane de dolari si ca vor depasi cu certitudine dupa proiectiile din cursul zilei de miercuri recordul de 760,5 milioane de dolari detinut din anul 2009 de filmul "Avatar". De asemenea, "Star Wars: Trezirea Fortei" a trecut, miercuri, de pragul incasarilor de 800 de milioane de dolari si in box office-ul international.

In total, noul film "Star Wars" a generat incasari de peste 1,5 miliarde de dolari in box office-ul mondial si ocupa deja locul al patrulea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile, dupa doar trei saptamani de proiectii, au precizat reprezentantii studiourilor Disney.

Insa, pentru a dobori recordul mondial de 2,8 miliarde de dolari stabilit de "Avatar", noul film "Star Wars" trebuie sa aiba o evolutie foarte buna si in China - a doua piata cinematografica din lume -, unde va avea premiera sambata, au precizat analistii in box office.


"Star Wars: The Force Awakens", al saptelea film din aceasta franciza veche de 40 de ani, s-a lansat in cinematografele din mai multe tari ale lumii, pe 17 decembrie, dupa o campanie de promovare indelungata si a generat cronici elogioase din partea criticilor de cinema.

Din distributia celui de-al saptelea episod al francizei fac parte, intre altii, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac si Simon Pegg, scrie MEDIAFAX.

George Lucas a vandut compania Lucasfilm in 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au anuntat ulterior ca vor continua seria "Razboiul Stelelor/ Star Wars" cu aceste trei noi filme.

Franciza "Razboiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Printesa Leia si Darth Vader si fraze precum "May the force be with you" ("Forta fie cu tine") au intrat in cultura populara mondiala.

Franciza "Star Wars", creata de George Lucas, a generat incasari de peste 4,4 miliarde de dolari in box office-ul mondial, dupa lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, in anul 1977.

Citeste si:
Un actor din „Star Wars” a decedat din cauza COVID-19
Un actor din „Star Wars” a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.