Actorul american Robert Redford, in varsta de 79 de ani, a fost victima unei farse online privind decesul sau, reprezentanta artistului precizand ca acesta este in viata si se simte bine, informeaza Reuters.

Robert Redford este in viata si se simte bine, a declarat reprezentanta artistului, Cindi Berger, joi, catalogand ca fiind "o farsa bolnava" relatarile aparute pe platforma de microblogging Twitter, potrivit carora starul ar fi decedat.

"Tocmai ce am vorbit cu el" si nu este nimic adevarat in zvonurile care au aparut, a spus Cindi Berger. Aceasta a precizat ca celebrul actorul era acasa si se simtea bine atunci cand au izbucnit zvonurile privind decesul sau.

Pe de alta parte, Robert Redford, care nu are conturi pe platformele de socializare Twitter si Instagram, nu a facut niciun comentariu cu privire la aceasta farsa.

Mesajele de condoleante referitoare la Robert Redford s-au raspandit pe Twitter dupa ce pe aceasta platforma online a fost publicat un mesaj potrivit caruia actorul ar fi murit dupa ce ar fi cazut in Santa Monica dintr-o masinuta destinata transportului jucatorilor de golf pe un teren amenajat in acest sens.

Falsa informatie ar fi fost promovata initial de Britain's Sky News, care in trecut ar mai fi transmis zvonuri despre decesul unor celebritati, care ulterior s-au dovedit a fi neadevarate.

Robert Redford este unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy si Sundance Kid", film in care a jucat alaturi de Paul Newman. Robert Redford a jucat in peste 30 de filme, printre care se numara clasicele "Cacealmaua/ The Sting", " (1973), "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" (1974), "Three Days of the Condor/ Cele trei zile ale condorului" (1975), "All the President's Men/ Toti oamenii presedintelui" (1976), "Out of Africa/ Departe de Africa" (1985).

Incepand cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori in spatele camerei de filmat, fiind in prezent un regizor foarte apreciat. In 1981, lungmetrajul "Oameni obisnuiti/ Ordinary People" i-a adus doua premii Oscar, inclusiv pentru regie, scrie MEDIAFAX.

O buna parte din activitatea actorului-regizor este dedicata Institutului Sundance, infiintat in 1981, care are ca scop sprijinirea si dezvoltarea scenaristilor si regizorilor in afirmare. Acelasi institut organizeaza anual un festival omonim dedicat cinematografiei independente, in statul american Utah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.