Melissa Mathison, una dintre fostele sotii ale actorului Harrison Ford si scenarista filmului "E.T. Extraterestrul" (1982), a murit la varsta de 65 de ani, informeaza dailymail.co.uk.

Cunoscuta scenarista americana a murit, miercuri, in resedinta ei din Los Angeles, precizeaza publicatia The Hollywood Reporter. Melissa Mathison a fost nominalizata la Oscar pentru scenariul filmului "E.T. Extraterestrul", regizat in 1982 de Steven Spielberg.

Potrivit familiei sale, Melissa Mathison a murit din cauza unui cancer neuroendocrin. Steven Spielberg si-a exprimat in mod public regretul pentru decesul scenaristei americane, scrie MEDIAFAX.

Harrison Ford, in varsta de 73 de ani, nu a facut deocamdata o declaratie publica. Melissa Mathison si Harrison Ford au impreuna doi copii: Malcolm, nascut in 1987, si Georgia, nascuta in 1990.

Cei doi artisti s-au casatorit in 1983, insa Mathison a depus actele de divort dupa o casnicie de 18 ani, in 2001, in urma unor articole de presa care relatau faptul ca sotul ei a fost fotografiat in ipostaze tandre cu o alta femeie, la o petrecere.

A fost nevoie de trei ani pentru ca partile sa ajunga la un acord - deoarece nu aveau un contract prenuptial -, iar despartirea lor ocupa locul al treilea in topul celor mai costisitoare divorturi din istorie, potrivit site-ului E!. In 2004, Melissa Mathison a primit o suma uriata de la sotul ei, cuprinsa intre 85 milioane si 118 milioane de dolari, potrivit presei din epoca.

Intelegerea la care au ajuns cei doi fosti soti a inclus redevente generate de filmele in care Harrison Ford a jucat in timpul acelei casnicii, iar printre acestea se afla pelicule cu incasari impresionante, precum "Jocuri patriotice/ Patriot Games", "Presupus nevinovat/ Presumed Innocent", doua lungmetraje din seria "Indiana Jones", "Evadatul/ The Fugitive" si "Air Force One".

Melissa Mathison l-a cunoscut pe Harrison Ford in 1976, timpul filmarilor de la "Apocalipsul acum/ Apocalypse Now", regizat de Francis Ford Coppola. Ea era asistent de productie, iar Harrison Ford juca un rol secundar.

Citeste si:
Doliu in industria auto: Sergio Marchionne a incetat din viata la...
Doliu in industria auto:...

In 1979, starul francizei "Star Wars" a divortat de prima lui sotie, Mary Marquardt, cu care avea deja doi copii. Dupa despartirea de Mathison, Harrison Ford a cunoscut-o pe actrita Calista Flockhart la gala Globurilor de Aur din 2002. S-au casatorit in 2010 si actorul l-a adoptat la randul sau pe Liam, fiul adoptiv al noii sale sotii. Melissa Mathison nu s-a recasatorit.

Primul succes cinematografic a venit pentru Melissa Mathison cu ajutorul regizorului Francis Ford Coppola, care a rugat-o sa scrie scenariul de la "Armasarul negru/ The Black Stallion", lansat in 1979.

A scris apoi scenariul pentru "The Escape Artist" *1982) si "Indianul din dulap/ Indian in the Cupboard" (1995). A colaborat cu Martin Scorsese la "Kundun", un film biografic despre cel de-al 14-lea Dalai Lama, lansat pe marile ecrane in anul 1997.

Citeste si:
Iubire pe marile ecrane, dispret in spatele reflectoarelor! 9...
Iubire pe marile ecrane,...

Recent, Melissa Mathison a colaborat din nou cu Steven Spielberg, la adaptarea pentru marele ecran a cartii pentru copii "The Big Friendly Giant" de Roald Dahl, intr-un film care se va intitula "The BFG". Acest film, care rolurile principale vor fi interpretate de actorii Rebecca Hall si Mark Rylance, va fi lansat pe 1 iulie 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.