Recitalul sustinut de pianistul Murray Perahia, sambata, la Ateneul Roman, in cadrul Festivalului "George Enescu", a fost afectat de Gala Folk You!, desfasurata in Piata Enescu, organizatorii festivalului cerandu-si scuze ulterior publicului pentru "zgomotul inacceptabil" din piata.

Organizatorii Festivalului International "George Enescu" au cerut scuze publicului prezent sambata la recitalul sustinut de Murray Perahia, unul dintre cei mai importanti pianisti din lume, la Ateneul Roman, "pentru zgomotul inacceptabil care s-a auzit din Piata Enescu".

"Organizatorii Festivalului Enescu au solicitat rezervarea spatiului din Piata Enescu pentru toata durata Festivalului, pentru a preveni astfel de situatii, insa nu au primit aprobare. In timpul recitalului, organizatorii Festivalului Enescu au incercat sa ii convinga pe cei care faceau probe de sunet pentru evenimentul din Piata Enescu sa se opreasca si sa le reia dupa incheierea concertului de la Ateneu, dar solicitarea lor nu a fost acceptata, pe motiv ca 'exista autorizatie' ", au spus organizatorii Festivalului Enescu, intr-un mesaj publicat pe contul de Facebook al evenimentului.

In acelasi timp cu recitalul lui Murray Perahia, in Piata Enescu, de langa Ateneul Roman, a avut loc Gala Folk You! Florian Pittis, organizata in cadrul Zilelor Bucurestiului.

Mai multe persoane prezente la recitalul celebrului pianist s-au plans ulterior pe retelele de socializare de faptul ca evenimentul a fost perturbat de zgomotul care se auzea din Piata Enescu. Acestea au criticat faptul ca autoritatile locale au autorizat organizarea unui alt eveniment muzical langa Ateneul Roman chiar in acelasi timp cu recitalul din cadrul Festivalului Enescu.

Recitalul lui Murray Perahia de la Ateneul Roman s-a desfasurat cu casa inchisa. In decursul a mai mult de 30 de ani de cariera concertistica pe scenele lumii, Murray Perahia a devenit unul dintre cei mai cautati si elogiati pianisti contemporani, scrie MEDIAFAX.

Nascut la New York, Murray Perahia a inceput sa studieze pianul la varsta de patru ani. A urmat cursurile Colegiului Mannes, unde s-a specializat si in dirijorat. A fost artist invitat al celebrei Orchestre a Filarmonicii din Berlin. Multipremiat, Murray Perahia l-a avut aproape pe Vladimir Horowitz, o legenda a pianului, care ii iubea muzica.

Citeste si:
Cea mai solo chitară solo cântă în cel mai boem loc din București....
Cea mai solo chitară solo...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.