Festivalul "George Enescu" a debutat in data de 30 august si, timp de 22 de zile, ii va incanta pe cei care apreciaza muzica clasica cu lucrari ale marelui compozitor roman, interpretate de orchestre recunoscute la nivel international.

Cea de-a XXII-a editie a Festivalului International "George Enescu" are loc in Bucuresti si in alte orase ale tarii, la 134 de ani de la nasterea marelui compozitor roman si 60 de ani de la moartea sa.

Printre orchestrele recunoscute la nivel international, care participa la celebrul festival, se numara si Monte-Carlo Philharmonic Orchestra, principala orchestra a principatului Monaco, care canta pentru prima ora in Romania.

Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlo va sustine doua concerte in cadrul festivalului George Enescu.

Concertul din data de 15 septembrie, de la ora 17:00, de la Ateneul Roman, se va desfasura sub bagheta dirijorului Gianluigi Gelmetti, avandu-l ca solist pe violonistul David Garrett, celebru deoarece a depasit recordul mondial la vioara, de 13 note pe secunda.

David Garrett este un violonist german, fiu al unui jurist german si o primbalerina nord americana. Acesta a primit prima sa vioara la varsta de 4 ani, debutand in Hamburg Philharmonics la 10 ani. La doar 13 ani devenea cel mai tanar artist care incheia un contract in exclusivitate cu Deutsche Grammophon Gesellschaft, conform festivalenescu.ro.

“Trebuie sa fii un violonist de talie mondiala ca sa inregistrezi un CD reusit de crossover. Isi pot permite sa faca crossover numai acei artisti care si-au facut deja un nume pe scena muzicii clasice.”, spunea David Garrett.

Programul primului concert al Orchestrei Filarmonicii din Monte-Carlo:

Enescu – Balada pentru vioara si orchestra (1895)

Bruch – Concertul pentru vioara si orchestra in sol minor op. 26

Ravel – Alborada del gracioso

Ravel – Pavana pentru o infanta defuncta

Ravel – Bolero

Concertul din data de 16 septembrie, de la ora 17:00, se va desfasura sub bagheta dirijorului roman Cristian Mandeal, avandu-i ca solisti pe Ruxandra Donose – mezzosoprana si Vincent Wolfsteiner – tenor.

Programul celui de-al doilea concert al Orchestrei Filarmonicii din Monte-Carlo:

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

Bartok – Hungarian Sketches (1931) Sz. 97, BB 103

Enescu – Suita nr.3 in Re op. 27 („Sateasca“)

Mahler – „Das Lied von der Erde“


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.