Usher si Justin Bieber vor fi nevoiti sa se apere in justitie, intr-un proces de 10 milioane de dolari, in care cei doi artisti americani sunt acuzati ca au copiat in mod ilegal anumite fragmente dintr-un cantec compus de doi muzicieni din statul Virginia, a decis joi Curtea de Apel din SUA.

In urma unui verdict unanim (trei voturi "pentru" si niciunul "impotriva"), Curtea de Apel Federala din Richmond a decis continuarea unui proces initiat in mai 2013 de Devin Copelan, un cantaret R&B cunoscut si sub numele De Rico, si partenerul sau muzical, compozitorul Mareio Overton, considerand ca o instanta inferioara a gresit atunci cand a decis anularea procesului, informeaza Reuters.

Reclamantii afima ca trei versiuni ale cantecului "Somebody to Love" inregistrate de Justin Bieber si Usher au acelasi ritm, metru muzical si versuri si refrene similare cu cantecul lor omonim. "Dupa ce am auzit cantecul lui Copeland si versiunile lui Bieber si Usher, am ajuns la concluzia ca refrenele lor sunt suficient de asemanatoare pentru ca orice juriu rezonabil sa considere ca acele cantece sunt intrinsec similare", a declarat Pamela Harris, judecatoare la Curtea de Apel Federala din Statele Unite.

Judecatoarea Harris spune ca in decizia ei nu a contat faptul ca versiunile lui Bieber si Usher sunt "pop-dance, poate cu inflexiuni electronice", in timp ce versiunea lui Copeland era "complet" R&B. Printre acuzati s-au aflat si casele de discuri Vivendi SA - detinuta de grupul Universal - si Sony/ ATV Music Publishing. In urma acestei decizii, procesul va continua la o instanta inferioara.

O versiune a cantecului "Somebody to Love" inregistrata de Justin Bieber, care apare in caseta tehnica in calitate de compozitor, a ajuns pana pe pozitia a 15-a in topul Billboard Hot 100 in anul 2010. Reclamantii spun ca un impresar muzical a prezentat piesa lor, compusa in 2008, cantaretului Usher, care a apreciat-o si a recomandat-o mai departe lui Justin Bieber.

Judecatoarea Arenda Wright Allen de la Tribunalul Districtual din Statele Unite a decis stoparea acestui proces in martie 2014, considerand ca niciun juriu rezonabil nu ar putea sa ii condamne pe cei doi cantareti de incalcarea drepturilor de autor, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Justin Bieber şi-a amânat turneul nord-american pentru a doua oară
Justin Bieber şi-a amânat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.