Tobosarul Robert Burns Jr., membru fondator al trupei rock Lynyrd Skynyrd, cunoscuta pentru piese precum "Free Bird" si "Sweet Home Alabama", a murit la varsta de 64 de ani intr-un accident de automobil care a avut loc vineri in statul american Georgia, informeaza Reuters.

Muzicianul nu purta centura de siguranta in momentul in care automobilul pe care il conducea a parasit carosabilul, s-a lovit de o cutie postala si s-a izbit apoi de un copac, in apropiere de Cartersville, o localitate aflata la nord-vest de orasul Atlanta, a anuntat, sambata, Politia Statala din Georgia. Robert Burns Jr. era singur in automobil in momentul producerii accidentului. Autoritatile locale au deschis o ancheta.

Robert Burns Jr. a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei Lynyrd Skynyrd, cunoscuta pentru piese precum "Free Bird" si "Sweet Home Alabama". A ramas in trupa de la infiintarea acesteia, la mijlocul anilor '60, in Jacksonville, Florida, si pana in 1974, participand inclusiv la inregistrarile pentru albumul de debut al formatiei, intitulat "Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd". Acel album a facut ca trupa sa devina celebra si sa defineasca un nou stil muzical, southern rock, care s-a bucurat de o imensa popularitate in deceniul urmator.

Robert Burns Jr. a parasit trupa Lynyrd Skynyrd in 1974 si a fost inlocuit cu tobosarul Artimus Pyle. In 1977, trei membri ai formatiei - solistul Ronnie Van Zant, chitaristul Steve Gaines si cantareata Cassie Gaines - au murit intr-un accident de avion in Mississippi. Tobosarul Artimus Pyle a supravietuit. In ultimii ani, Robert Burns Jr. a cantat in mai multe trupe-tribut Lynyrd Skynyrd cu care a sustinut numeroase concerte in statele din sudul Statelor Unite ale Americii. Trupa Lynyrd Skynyrd a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.