Serialul "CSI - Crime si Investigatii/ CSI: Crime Scene Investigation", produs de postul CBS, a stabilit un nou record mondial Guinness, dupa ce a devenit, la inceputul lunii martie, productia dramatica de televiziune cu cea mai ampla difuzare simultana din lume, informeaza variety.com.

Acest serial american a fost difuzat in 171 de tari, pe 4 martie, in cadrul unui eveniment intitulat "World CSI Day" ("Ziua mondiala CSI"). Noul record a fost anuntat marti de reprezentantii Guinness Book. Producatorii executivi ai serialului, Jerry Bruckheimer, Anthony Zuiker si Jonathan Littman, au primit o placheta care atesta stabilirea acestui record mondial.

Episodul care a stabilit noul record s-a intitulat "Kitty" si a fost difuzat initial in Statele Unite pe 30 aprilie 2014, in spinoff-ul "CSI: Cyber", care a avut premiera in calitate de serial independent in aceasta luna. Serialul "CSI - Crime si Investigatii" a generat trei spinoff-uri, dintre care cel mai recent, "CSI: Cyber", o are ca protagonista pe Patricia Arquette, recompensata cu premiul Oscar in luna februarie. Celelalte doua spinoff-uri sunt "CSI: Miami" si "CSI: New York". Ambele au avut un succes impresionant, insa nu mai sunt difuzate in prezent. "CSI: Miami" a rulat timp de 10 sezoane din 2002 pana in 2012, iar "CSI: New York" a avut noua sezoane si s-a incheiat in 2013. Evenimentul "World CSI Day" a marcat cea de-a 15-a aniversare a francizei de televiziune "CSI", scrie MEDIAFAX.

Precedentul record mondial Guinness pentru serialul dramatic de televiziune cu cea mai ampla difuzare simultana a fost stabilit de "Doctor Who", cu ocazia celei de-a 50-a aniversari a show-ului, cu un episod care a fost transmis in 98 de tari, in noiembrie 2013. In aceasta saptamana, postul Fox a anuntat ca va incerca sa stabileasca un nou record Guinness, odata cu lansarea serialului cu tenta de thriller psihologic "Wayward Pines", a carui premiera va fi difuzata simultan in 125 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.