Goran Bregovic va concerta la prima editie a festivalului intercultural "Baro Foro", show-ul fiind programat pe 29 august, de la ora 18.00, la Arenele Romane din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, la eveniment vor participa Goran Bregović si Wedding and Funeral Orchestra, invitati speciali fiind Mahala Rai Banda si Gipsy Casual. Goran Bregovic este un artist si un compozitor care a schimbat definitiv cultura pop europeana. Bregović imbina cu desavarsire energia muzicii tiganesti, muzica de cor balcanica si rockul. In compozitiile artistului sunt atat de multe influente si combinatii incat se gaseste cu siguranta o tema de rezonanta pentru oricine.

Goran Bregovic canta impreuna cu Wedding and Funeral Band, o orchestra compusa din suflatori tigani, voci traditionale bulgaresti, chitara electrica, percutie traditionala si cor bisericesc. Orchestra de nunti si inmormantari este recunoscuta la nivel mondial pentru unicitatea cu care imbina culturile din estul Europei. In timpul show-urilor sale live, publicul este incercat de o pornire irezistibila de a dansa, de parca ar fi la o nunta. Iar Bregović spune adesea in concerte: "orchestra este de inchiriat pentru nunti, dar si pentru inmormantari, desi costa mai mult pentru inmormantari, asa ca... ar fi mai bine sa nu muriti".

Goran Bregovic a devenit celebru si datorita coloanelor sonore realizate pentru filmele lui Emir Kusturica "Vremea tiganilor", "Arizona Dream" si "Underground". "Champagne for Gypsies", cel mai recent album al sau, lansat in urma cu trei ani, a fost foarte bine primit de criticii muzicali. Albumul contine colaborari cu Gipsy Kings si Eugene Hütz (Gogol Bordello). Piese de pe album vor fi prezentate si la Bucuresti alaturi de hiturile care l-au facut celebru, in timpul unui show de aproape doua ore.

Biletele pentru concertul pe care Goran Bregović il va sustine la Bucuresti se gasesc online, pe www.iabilet.ro, si in reteaua iabilet (Magazinul Muzica, Uman, Senia si agentiile Perfect Tour din toata tara), la urmatoarele preturi: 140 de lei - categoria A, 80 de lei - categoria B si 50 de lei - categoria C (primele 300 de bilete din fiecare categorie). Dupa epuizarea biletelor la preturi reduse, acestea vor costa 160 de lei - categoria A, 100 de lei - categoria B si 60 de lei - categoria C, iar, in ziua concertului, tichetele vor putea fi achizitionate la urmatoarele preturi: 180 de lei - categoria A, 120 de lei - categoria B si 70 de lei - categoria C. Potrivit organizatorilor, sunt puse in vanzare 700 de bilete la categoria A, 700 de bilete la categoria B si 3.000 de bilete la categoria C.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Festivalul intercultural "Baro Foro", aflat la prima editie, isi propune sa aduca in fata publicului roman spectacole cu artisti din diverse zone ale Europei, pentru a dovedi ca muzica nu pune bariere, ci, dimpotriva, le darama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.