Trupa britanica Blur va lansa primul ei album de studio dupa o pauza de 12 ani, "The Magic Whip", care va ajunge in magazine pe 27 aprilie, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Trupa britanica, alcatuita din Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James si Dave Rowntree, a facut acest anunt intr-o conferinta de presa organizata, joi, in restaurantul cu specific chinezesc The Golden Phoenix din Londra. La acea conferinta de presa, al carei prezentator principal a fost Zane Lowe, un cunoscut jurnalist al postului BBC Radio 1, a participat si producatorul noului album, Stephen Street. Blur a inregistrat piesele pentru noul material discografic in doar cinci zile, intr-un studio din Hong Kong, in mai 2013.

Blur, o trupa britanica de rock alternativ, a fost infiintata in Londra, in 1989, de solistul Damon Albarn, chitaristul Graham Coxon, basistul Alex James si tobosarul Dave Rowntree. Grupul Blur a lansat primul lui album, "Leisure", in 1991 si a devenit cunoscut pe plan international pentru albumul "Parklife", lansat in 1994. Blur, care a experimentat mai multe stiluri muzicale de-a lungul anilor, a avut cel mai mare succes la mijlocul anilor '90, cand presa britanica obisnuia sa spuna ca este singurul rival adevarat al trupei Oasis.

Dupa ce chitaristul Graham Coxon a parasit trupa, Blur si-a acordat o perioada de pauza, intre anii 2002 si 2009, iar liderul grupului, Damon Albarn, a profitat pentru a-si duce la capat proiectele solo si pentru a infiinta grupul "virtual" Gorillaz, care s-a bucurat de un succes urias. Cel mai recent album al formatiei Blur, intitulat "Think Tank", a fost lansat in 2003, scrie MEDIAFAX.

Trupa Blur a sustinut, in 2012, un concert care a coincis cu sfarsitul Jocurilor Olimpice de la Londra. In acelasi an, formatia a primit Brit Award pentru contributia remarcabila la dezvoltarea industriei muzicale si a lansat un nou single - "Under The Westway".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.