Fostul secretar de stat Hillary Clinton, vedeta de televiziune Oprah Winfrey si laureata premiului Nobel pentru pace din acest an, Malala Yousafzai, sunt cele mai admirate femei de catre americani, potrivit unui sondaj realizat de institutul Gallup, transmite AFP.

Hillary Clinton, care intentioneaza sa candideze la presedintia Statelor Unite ale Americii in 2016, ocupa, pentru al treilea an consecutiv, pozitia fruntasa a topului celor mai admirate femei in SUA, cu 12% din optiunile persoanelor participante la sondajul Gallup. Pe locul al doilea in acest clasament se afla Oprah Winfrey, cu 8% din optiuni, iar pe locul al treilea este clasata pakistaneza Malala Yousafzai, in varsta de 17 ani, cu 5%. Totodata, presedintele SUA Barack Obama este barbatul cel mai admirat de catre americani, fiind favoritul a 19% dintre respondenti, devansandu-i astfel pe Papa Francisc (6%) si pe Bill Clinton (3%), scrie MEDIAFAX.

Institutul Gallup realizeaza acest sondaj de 70 de ani, intreband un esantion reprezentativ de americani ce persoana din lume admira cel mai mult. Intrebarea pusa participantilor la studiu este deschisa, fara sa ofere o lista de posibile raspunsuri, favorizand astfel personalitatile cu cea mai mare notorietate, cum este cazul lui Hillary Clinton, care este prezenta in viata publica de la inceputul anilor 1990.

Hillary Clinton a fost desemnata cea mai admirata femeie de 19 ori, incepand din 1993, primul an petrecut la Casa Alba, alaturi de fostul presedinte american Bill Clinton, si pana in prezent. Barack Obama conduce clasamentul anual celor mai admirati barbati din 2008, cand a fost ales in functia de presedinte al Statelor Unite, si pana in prezent, potrivit Gallup.

Sondajul a fost realizat in perioada 8 - 11 decembrie, pe un esantion de 805 persoane adulte care locuiesc in Statele Unite. Marja de eroare a sondajului este de 4%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.