U2 anunta ca va porni anul viitor intr-un nou turneu, in America de Nord si Europa, urmand sa sustina concerte in 19 orase, in perioada mai - noiembrie.

U2 va sustine cate doua concerte in fiecare oras din cele incluse in noul turneu, cu exceptia oraselor New York, Los Angeles si Londra, unde vor avea cate patru spectacole. Turneul va debuta la Vancouver, cu concerte pe 14 si 15 mai, si se va incheia la Paris-Bercy, unde rockerii vor canta pe 10 si 11 noiembrie.

Noua serie de concerte va avea loc in sali si spatii acoperite, spre deosebire de precedentul turneu mondial al U2, intitulat 360, care a avut loc pe stadioane, in perioada 2009-2011. Cele 110 concerte din precedentul turneu au adus trupei incasari record, de peste 736 de milioane de dolari.

"Vom incerca sa cream o ambianta complet diferita in cadrul celor doua copncerte diferite pe care le vom da in fiecare oras, iar ideea noastra este sa ne distram cu toata inocenta, creand noi experiente", a declarat Bono.

Solistul U2 a facut aluzie la cel mai recnet album al trupei, "Songs of Innocence", in care Bono face referire la amintiri din copilaria sa. Artistul si-a cerut scuze in luna octombrie, dupa ce albumul a fost oferit gratuit utilizatorilor iTunes, chiar si celor care nu l-au solicitat. U2 a anuntat miercuri ca albumul a fost descarcat de 30 de milioane de utilizatori si ascultat online de 81 de milioane de ori, depasind cifrele inregistrate de cel mai popular album al grupului, "The Joshua Tree", lansat in 1987.

Bono, care s-a ranit la umar in urma cu o luna, intr-un accident de bicicleta in Central Park din New York, este inca in convalescenta dupa ce a avut nevoie de interventii chirugicale. Bruce Springsteen si Chris Martin, solistul Coldplay, l-au inlocuit, luni, pe Bono, in cadrul unui concert U2 organizat in Times Square din New York cu ocazia unui eveniment de strangere de fonduri organizat de Ziua mondiala pentru a lupta impotriva SIDA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.