Cantaretul american de muzica soul Jimmy Ruffin, celebru pentru hitul "What Becomes of the Broken-hearted", a murit luni, la varsta de 78 de ani, in locuinta sa din Las Vegas, potrivit contactmusic.com.

Decesul cantaretului Jimmy Ruffin a fost confirmat de cei doi copii ai sai, Philicia Ruffin si Jimmy Lee Ruffin Jr, potrivit tmz.com.

Jimmy Ruffin s-a nascut pe 7 mai 1936, in Collinsville, Mississippi. Dupa ce s-a mutat in Detroit, a debutat la casa de discuri Motown Records a producatorului Berry Gordy, lansand, in 1966, hitul "What Becomes of the Broken-hearted".

Ruffin a ramas o personalitate influenta a Motown timp de zeci de ani, lansand cantece precum "I've Passed This Way Before" si "Gonna Give Her All the Love I've Got". In 1980 a ajuns in primele zece locuri ale topului Billboard 100 cu cantecul "'Hold On To My Love".

Cantaretul nu a fost singurul membru al familiei sale implicat in industria muzicala, fratele sau mai mic, David, fiind solistul trupei The Temptations. Cei doi au colaborat la albumul din anii 1970 "I Am My Brother's Keeper". David Ruffin a murit in 1991, la varsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de droguri, scrie MEDIAFAX.

Fiica lui Jimmy Ruffin, Philicia, l-a descris pe artist ca "genul de om foarte rar, care si-a lasat amprenta asupra industriei muzicale".

"Familia mea este foarte afectata de moartea lui. Ii vom simti cu adevarat lipsa. Va multumim pentru grija, dragostea si rugaciunile primite din partea prietenilor, colegilor si fanilor sai. Vom pretui mereu amintirile minunate pe care le avem cu el", a spus Philicia Ruffin intr-o declaratie de multumire pentru mesajele de sustinere primite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.