Bob Dylan va primi titlul de "Omul Anului", in gala care va preceda ceremonia de decernare a premiilor Grammy din partea Fundatiei MusiCare.

Fundatia MusiCares strange fonduri pentru a oferi ajutor - in principal financiar si medical - muzicienilor aflati in situatii dificile. Trofeul acestei asociatii, care implineste in acest an 25 de ani de existenta, a fost decernat in trecut unor artisti de seama, precum Paul McCartney, Bruce Springsteen, Barbara Streisand, Paul Simon si Elton John.

"Cantecele lui Bob Dylan au marcat cultura americana si mondiala intr-o maniera durabila si profunda", iar talentul sau "de a compune cantece nu are egal", a declarat Neil Portnow, directorul fundatiei MusiCares si al Recording Academy, organizatoarea galei de decernare a premiilor Grammy, considerate echivalentul Oscarurilor in industria muzicala.

Jack White, Neil Young, Norah Jones, Tom Jones, Beck si trupa The Black Keys vor canta pe scena la gala MusiCares 2015, pe 6 februarie, cu doua zile inainte de ceremonia de decernare a premiilor Grammy, care va avea loc pe 8 februarie. La aceeasi gala va avea loc si o licitatie, iar toate incasarile vor fi donate Fundatiei MusiCares.

MusiCares Foundation a fost infiintata de Recording Academy in 1989, cu scopul de a-i sprijini pe artistii din industria muzicala care trec prin perioade dificile. Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovatiei in muzica si cultura, primul artist care a imbinat muzica populara cu ambitiile intelectuale.

Bob Dylan a castigat numeroase distinctii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar si un Glob de Aur. A fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame, in anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, in 2012, presedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.