Primul album de studio al trupei britanice Pink Floyd, "The Endless River",  se va lansa pe 10 noiembrie, dupa o pauza de 20 de ani.

Imaginea, care prezinta un barbat intr-o barca, fotografiat din spate, in timp ce vasleste pe "un rau de nori", a fost proiectata pe fatadele unor cladiri din zece orase din lume, inclusiv la Paris si la Londra, potrivit unui comunicat emis de casa Parlophone. Conceptul acestei prezentari vizuale a fost opera lui Ahmed Emad Eldin, un artist digital egiptean in varsta de 18 ani, a precizat acelasi comunicat.

Pink Floyd a anuntat la inceputul lunii iulie lansarea acestui nou album, pe care l-a descris in cuvintele urmatoare: "esential, un album de muzica instrumentala si «ambientala», bazat pe sesiunile de inregistrari de la materialul discografic «Division Bell» in 1993/1994, cu David Gilmour, Nick Mason si Richard Wright"
. Acesta va fi primul album de studio al trupei britanice dupa "The Division Bell", aparut in 1994.

"The Endless River" va include 18 titluri si va fi disponibil inclusiv pe vinil. Albumul se incheie cu piesa "Louder Than Words", un cantec ale carui versuri sunt semnate de Polly Samson, sotia chitaristului trupei, David Gilmour. Pink Flyod a marcat de curand implinirea a 20 de ani de la lansarea legendarului "The Division Bell", al 14-lea si totodata ultimul album de studio al grupului, printr-un box set aniversar, care a ajuns in magazine pe 1 iulie.

Infiintat in 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright si Syd Barrett, carora li s-a adaugat David Gilmour, in 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio si s-a destramat in 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebra gratie unui rock progresiv si psihedelic, in anii 1960 si 1970, si a lansat o serie de materiale discografice intrate in legenda, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) si "The Wall" (1979). Relatiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate in ultimii ani, insa acestia au acceptat sa se reintalneasca si sa cante din nou impreuna pentru concert urias sustinut in Hyde Park din Londra in 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, claparul trupei, a murit in 2008, la varsta de 65 de ani.

Citeste si:
Alexandra Stan a încins atmosfera la petrecerea de lansare a noului...
Alexandra Stan a încins...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.