Richard Kiel, actorul care a devenit faimos datorita personajului negativ Jaws din franciza "James Bond", a murit la varsta de 74 de ani.

Kiel era internat la Saint Agnes Medical Center, iar anuntul mortii sale a fost facut de purtatoarea de cuvant a spitalului, care nu a dat detalii despre cauzele decesului, invocand regulile privind confidentialitatea.

Richard Kiel, cu o inaltime de 2,2 metri, a fost unul dintre personajele cel mai usor recognoscibile din franciza "James Bond", interpretand rolul lui Jaws, un raufacator cu o proteza metalica in gura, in filmele "Spionul care ma iubea", din 1977, si "Moonraker", din 1979, ambele alaturi de Roger Moore, care juca rolul faimosului agent 007.

"(Richard Kiel, n.r.) a fost un prieten loial si un client de peste 35 de ani, un sot si un tata minunat si nu era doar un actor urias, era un om urias", a declarat Steve Stevens, agentul lui Kiel, citat de MEDIAFAX.

Originar din Detroit, Kiel se retrasese din lumea actoriei dupa ce, in urma cu cativa ani, a fost implicat intr-un accident de masina, avand probleme in a se deplasa. Actorul continua insa sa participe la evenimente legate de filmele din seria "James Bond".

Richard Kiel a lucrat si in televiziune, unde a jucat in serialul TV "The Man from U.N.C.L.E", din 1964, "The Wild Wild West" si "Barbary Coast", din 1975. In 1996 a jucat alaturi de Adam Sandler in filmul "Ghinionistul", iar, in 2010, a fost vocea personajului negativ Vlad din filmul de desene animate "O poveste incalcita".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.