Paul Simon si Sting vor sustine impreuna mai multe concerte in Europa, in 2015, ca parte a turneului lor "On Stage Together".

Turneul european va cuprinde 18 concerte, debutand pe 12 martie, la Cracovia (Polonia) si incheindu-se pe 15 aprilie, la Londra. Paul Simon si Sting vor mai canta la Berlin, pe 16 martie, la Antwerp, pe 23 martie, si la Paris, pe 3 aprilie. Paul Simon, fost membru al trupei Simon & Garfunkel, si Sting, fostul vocalist al trupei britanice The Police, au sustinut deja o serie de concerte comune in America de Nord, in lunile februarie si martie, si au programate alte zece spectacole in Australia si Noua Zeelanda, in perioada ianuarie-februarie 2015.

Ideea unui turneu comun s-a nascut "in urma unui concert caritabil la Fundatia Robin Hood, in 2013, unde cei doi artisti, vechi prieteni, au cantat impreuna pentru prima data", potrivit comunicatului Live Nation. Cei doi vor canta atat separat, cat si impreuna, cantece precum "The Boxer" si "Boy In The Bubble", ale lui Paul Simon, si "Fields of Gold" si "Every Breath You Take", ale lui Sting. Paul Simon, in varsta de 72 de ani, a devenit celebru pe plan international in calitate de membru al duoului folk Simon and Garfunkel, scrie MEDIAFAX.

Colaborarea de sase ani dintre Paul Simon si Art Garfunkel, din 1964 pana in 1970, a ajutat duoul Simon & Garfunkel sa lanseze o serie de hituri, precum "Mrs. Robinson", "Sound of Silence", "El condor pasa" si "America". Neintelegeri personale au dus la despartirea grupului in 1970. Cei doi muzicieni au urmat cariere solo, reunindu-se foarte rar, pentru cateva concerte. Compozitor, interpret, autor, actor, activist - Sting s-a nascut in orasul englez Newcastle, iar in 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alaturi de Stewart Copeland si Andy Summers. Formatia a lansat cinci albume, a castigat sase premii Grammy, iar in 2003 a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame.

Din 1985, Sting a lansat 13 albume solo. Pentru a marca implinirea a 25 de ani de cariera, Sting a lansat "25 Years", un box set de colectie, si albumul "The Best Of 25 Years". "Sting 25", aplicatia gratuita pentru iPad, onorata cu distinctia Cannes Lions la categoria "Best Design/Aestetic" la Cannes Lions International Festival of Creativity, este disponibila prin iTunes si ofera acces la imagini din concertul care a marcat cea de-a 60-a aniversare a artistului, plus interviuri, fotografii, videoclipuri si multe altele.

Citeste si:
Care este numele real al lui Blaze de la Survivor România!...
Care este numele real al lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.