Actorul american Denzel Washington va fi recompensat cu premiul Donostia pentru intreaga cariera la cea de-a 62-a editie a Festivalului de Film de la San Sebastian (19 - 27 septembrie), Spania.

Cel mai recent film in care joaca starul american, lungmetrajul "The Equalizer", regizat de Antoine Fuqua, va avea premiera europeana la San Sebastian si va fi proiectat in deschiderea acestui festival.

In timpul ceremoniei de deschidere a festivalului, Denzel Washington va primi din partea organizatorilor Donostia Lifetime Achievement Award.

Filmul "The Equalizer" va fi proiectat in afara competitiei festivalului, pe 19 septembrie, in prezenta actorului Denzel Washington si a regizorului Antoine Fuqua, in Kursaal Auditorium.

Filmul spune povestea unui fost militar din trupele de comando americane (Denzel Washington) care isi insceneaza propria moarte pentru a duce o viata linistita si discreta in Boston, dar care renunta la aceasta "pensionare" pentru a salva o tanara (Chloë Grace Moretz) si este nevoit sa lupte cu un grup de mafioti rusi.

Realizat pe baza unui scenariu scris de Richard Wenk, filmul "The Equalizer" se inspira dintr-un serial TV creat de Michael Sloan si Richard Lindheim.

Denzel Washington a colaborat in trecut cu regizorul Antoine Fuqua la filmul "Zi de instructie/ Training Day", in 2001, in care starul hollywoodian a interpretat un rol care i-a adus premiul Oscar.

Filmul "The Equalizer" va avea premiera in Romania pe 26 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.