James Garner, starul serialelor de televiziune "Maverick" si "The Rockford Files", a murit la varsta de 86 de ani, sambata, in resedinta lui din Los Angeles.

James Garner, care intr-o cariera de peste sase decenii a interpretat cu precadere rolurile unor anti-eroi fermecatori si a fost recompensat cu cea mai inalta distinctie decernata de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild) in 2004, a murit din cauze naturale, potrivit politiei locale.

Nascut in statul american Oklahoma, James Garner a debutat in industria de divertisment in anii 1950, dupa ce luptase in Razboiul din Coreea, si a devenit celebru gratie rolului pe care l-a interpretat in serialul western "Maverick", o productie ce reprezenta o alternativa sarcastica, in comparatie cu celelalte seriale difuzate in prime time de televiziunile americane si care se bucurau de popularitate in acea vreme.

In acel serial, Garner a jucat personajul Bret Maverick, un barbat afemeiat si mare trisor la jocurile de carti, care prefera sa se foloseasca mai degraba de siretenie decat de pistol. Colegul sau de distributie Jack Kelly il interpreta pe fratele lui, Bart, un barbat cu un profil mai apropiat de "cowboy"-ul american clasic.

James Garner a parasit serialul in 1960 in urma unei dispute cu producatorii de la postul de televiziune ABC si a interpretat personajul din "Maverick" intr-o serie de filme de succes, precum "Thrill of It All", "Move Over, Darling", "The Great Escape" si "Support Your Local Sheriff!".

Gratie jocului sau actoricesc si aspectul lui fizic placut, James Garner a devenit in scurt timp un star in plina ascensiune la Hollywood.

Cu toate acestea, urmatorul lui succes s-a produs tot in televiziune, in anii 1970, cand James Garner l-a interpretat pe detectivul Jim Rockford din serialul "The Rockford Files".

Serialul a fost difuzat pe postul NBC din 1974 pana cand Garner a parasit brusc acest show TV in 1980. A reluat personajul Rockford in mai multe filme de televiziune produse in anii 1990.

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.