Actorul John Travolta, membru activ al cultului scientologic, si-a exprimat duminica, la Londra, recunostinta fata de scientologii care l-au ajutat sa isi revina dupa decesul fiului sau, Jett, in 2009, considerat "cel mai rau lucru" care i s-a intamplat actorului, informeaza contactmusic.com.

"Voi fi intotdeauna recunoscator scientologiei pentru faptul ca m-a sprijinit vreme de doi ani, zi dupa zi. (Scientologii, n.r.) nu si-au luat nicio zi de pauza, punand in aplicare diferite tehnici, din mai multe perspective, pentru a ma ajuta sa trec peste durerea si pierderea suferita, astfel incat sa simt, in sfarsit, ca pot trai in continuare", a afirmat John Travolta, intr-o discutie cu realizatorul TV Barry Norman, in timpul unei intalniri cu publicul, care a avut loc duminica pe scena teatrului Royal Drury Lane, din Londra, transmite MEDIAFAX.

Jett Travolta, fiul actorului, a murit in 2009, la varsta de 16 ani, in urma unui atac cerebral, pe cand se afla in locuinta familiei din statiunea Old Bahama Bay, in Bahamas.

Jett era cel mai mare dintre copiii actorului John Travolta si ai sotiei sale, actrita Kelly Preston. Cei doi actori mai au o fiica in varsta de 13 ani, Ella.

John Travolta, care implineste 60 de ani pe 18 februarie, este actor, dansator si cantaret si este cunoscut pentru rolurile sale din filme precum "Febra de sambata seara" si "Pulp Fiction", pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar. De asemenea, a castigat un premiu Globul de Aur pentru rolul din filmul "Un mafiot la Hollywood". Este casatorit cu actrita Kelly Preston, in varsta de 51 de ani, din 1991.

Cultul scientologic, din care face parte si actorul Tom Cruise, este considerat o secta in mai multe tari europene, unde a facut si subiectul unor condamnari judiciare.

Acesta a fost fondat in Statele Unite ale Americii, in 1954, de scriitorul de literatura SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins ca oamenii poarta in ei urme ale unei vechi civilizatii extraterestre. Scientologia a obtinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de intreprindere comerciala. Cultul are milioane de adepti pe care prefera sa-i recruteze din cercurile sociale influente, iar adeptii trebuie sa doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.