Nirvana, Kiss si Peter Gabriel, printre artistii inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 2014.

Trupa Nirvana, infiintata de regretatul Kurt Cobain, formatia rock Kiss si cantaretul Peter Gabriel se afla printre artistii selectati pentru a fi inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 2014, au anuntat, marti, reprezentantii acestui muzeu, citati de Reuters.

Lista artistilor, selectati din 16 nominalizati, cuprinde sase nume - muzicieni si trupe - din care mai fac parte cantaretii britanici Peter Gabriel si Cat Stevens, solista folk-pop Linda Ronstadt si duetul rock-soul Hall and Oates.

Ceremonia oficiala va avea loc la New York, pe 10 aprilie 2014, au declarat reprezentantii fundatiei Rock and Roll Hall of Fame intr-un comunicat.

Artistii selectati au fost votati de cei peste 700 de membri ai fundatiei Rock and Roll Hall of Fame, insa fanii au avut, la randul lor, dreptul sa voteze online pentru artistii preferati.'

Formatia KISS a devenit eligibila pentru includere in urma cu 15 ani dar abia anul viitor va primi in sfarsit onoarea de a sa alatura zeilor rockului. Eligibilitatea se ofera atunci cand se implinesc 25 de ani de la lansarea primului album al formatiei. Spre exemplu, Nirvana si-a lansat primul album, Bleach, in 1989.

Anul viitor se vor implini 25 de ani de la aceasta lansare, iar Nirvala este inclusa astfel in Rock and Roll Hal of Fame din prima incercare.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.