Nu mai este vorba de un vis, sau de (inca) un concept. Tesla Roadster, masina sport cu propulsie strict electrica este in productia de serie, iar unii clienti americani au primit deja masina.

Tesla Motors vrea insa sa promoveze masina si in randul europenilor, asa ca roadsterul va fi prezent la mai multe evenimente cu caracter ecologic din Europa. mai mult chiar, Damon Hill, fostul campion mondial de Formula 1, va conduce un exemplar la un eveniment care se va desfasura la Londra. Parcursul va fi pe un traseu special, alaturi de alte modele electrice, desi nu este vorba de o cursa in adevaratul sens al cuvantului.

Masina este o sportiva cu doua locuri, tractiune spate si cu motor electric. Acesta dezvolta 248 CP si transmite puterea prin intermediul unei cutii automate cu doua trepte. Motorul electric ajunge la o turatie maxima de 13.000 rpm si, cu toate ca cei 248 CP nu par sa fie prea multi, performantele la accelerare rivalizeaza cu ale unor bolizi de prestigiu.

Tesla Roadster accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 3,9 secunde, viteza maxima fiind insa de doar 200 km/h.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.