LifeStar 8 Iulie 2008 10:19
Ultima seara B'Estfest a adus trei concerte care au pus publicul in miscare alaturi de Roisin Murphy, Manu Chao si Nelly Furtado. B'Estfestul ia o pauza pana pe 11 iulie care va fi o zi numai a rocker-ilor, Aftershock, cand vor urca pe scena Judas Priest, Primal Fear, Ross the Boss, Wisdon si Thunderstorm.
Festivalul B'Estfest s-a incheiat aseara dupa trei zile incendiare, pe durata carora bucurestenii au putut sa asculte trupe care au facut istorie in afara.

Seara1: NSK, Miss Platnum, Alanis Morissette, Unkle si Cypress Hill

alanis morisettePeste 15.000 de persoane au fost prezente vineri seara la B'Estfest si s-au bucurat de prezenta in premiera in Romania a cantaretei Alanis Morissette, dar au trebuit apoi sa alega intre concertul Cypress Hill si UNKLE, care s-au suprapus. Spectatorii au umplut zona din fata scenei pe care a urcat Alanis Morissette la ora 20.30. Cantareata a deschis concertul cu melodia "Uninvited" si a interpretat, pe langa piese de pe noul album "Flavors Of Entanglement", si alte melodii cunoscute ale sale, precum "Hand in My Pocket", "Head Over Feet" sau "You Oughta Know". Pe scena, cantareata s-a aratat neobosita, sarind de la un capat la altul al scenei, facand piruete si schimband instrumente. Artista a cantat unele melodii la chitara si la muzicuta.

Concertul Cypress Hill, programat la 21.45, pe scena din celalalt capat al spatiului destinat B'Estfest, a inceput dupa ora 22.00, insa mii de fani ai trupei de hip-hop se adunasera deja in fata scenei. Cypress Hill au fost antrenanti si au dialogat prin versurile si apelativele lor, pe care fanii le cunosteau, cu publicul. Membrii trupei Cypress Hill au anuntat la un moment dat ca iau o pauza pentru a fuma un joint, iar unul din membrii trupei chiar a tras dintr-o tigara. Trupa a mai anuntat si ca lucreaza la un nou album, pe care il va lansa anul viitor, promitand ca va fi acelasi "dirty hip-hop" cu care si-au obisnuit fanii.cypress hill

Nici concertul britanicilor de la UNKLE, care a avut loc in acelasi timp, la cateva sute de metri, nu a dus lipsa de spectatori, acestia umpland spatiul din fata scenei. UNKLE a alternat piese ritmate cu melodii de atmosfera, insotite de un spectacol de lumini si proiectii in ritmul muzicii.

In prima zi de B'Estfest, participantii la eveniment, au avut ocazia sa ii vada in concert pana la caderea serii si pe romanii de la NKS si pe timisoreanca Miss Platnum, care au strans cateva sute de spectatori la concertele lor, si concertul trupei Apollo 440, la care au venit aproximativ 2.000 de persoane.

Seara 2: Sterephonics, Kraak & Smaak, The Last supper, Manic Street Preachers

Peste 8.000 de spectatori s-au adunat in fata scenei pe care au urcat duminica, la 18.45, la B'Estfest, membrii trupei britanice Stereophonics, care au interpretat unele dintre cele mai cunoscute melodii ale lor pe care fanii au cantat si dansat. Dar toata lumea a apreciat, iar cei care cunosteau versurile au si cantat alaturi de Stereophonics, melodii precum "Have A Nice Day", "Maybe Tomorrow", "My friends", "It Means Nothing", "Just Looking" sau "Traffic", de pe primul lor album "Word Gets Around". Trupa canadiana The Last Supper, al carui concert s-a suprapus cu al celor de la Stereophonics, a adunat cateva zeci de persoane in fata scenei pe ritmuri de rock si blues, in timp ce alte cateva zeci i-au ascultat stand pe jos in parcare sau pe plaja. Concertul Santogold, programat de la 17.30, a fost anulat din cauza imbolnavirii unuia dintre membri si inlocuit de cel al trupei olandeze Kraak & Smaak, care a atras in jur de 300 de persoane. Ritmurile dance ale trupei chiar i-au facut pe spectatori sa se miste.
Avandu-i in componenta pe Oscar De Jong, Mark Kneppers si Wim Plug, Kraak & Smaak a pornit initial ca un proiect de studio in anul 2003, urmand sa devina in scurt timp unul dintre cele mai cunoscute grupuri live de pe scena dance.

Manic Street Preachers au adus mii de spectatori in fata scenei sambata, dupa ora 20.00, pe acordurile melodiei "You Stole The Sun From My Heart", la finalul careia solistul principal la trupei, James Dean Bradfield le-a transmis tuturor: "Ne-a luat 18 ani sa venim in Romania" si "Aratati minunat!". Trupa a interpretat melodii precum "Your Love Alone Is Not Enough" si "Ocean Spray", alaturi de fanii care cunosteau versurile, dar si un cover dupa cunoscuta "Umbrella" a cantaretei Rihanna si unul dupa Nirvana - "Penny Royal Tea", ambele gustate de publicul dezlantuit. Cei mai multi participanti la B'Estfest, in a doua zi de festival au ajuns dupa aceasta ora, astfel incat concertele celor de la The Hot Stewards si Deluka au avut un public de aproximativ 300 de persoane in fata scenei. Cei mai multi spectatori au preferat sa urmareasca primele concerte de la terase. Cateva sute de persoane s-au adunat la ora 20.00 in fata scenei pe care au cantat magharii de la Neo. Sound-ul electro a fost completat de proiectii video pe cele doua plasme in drepta si stanga scenei.

La inceputul celei de-a doua zile de B'Estfest, Boy Lamoen a asigurat sesiunea de warm-up, ca si vineri, urmand concertul trupei romanesti funk Aron si al formatiei Dekadens, construita in jurul solistei englezoaice Becky Elian si avandu-i in componenta pe fondatorul grupului AB4, Janin Pasniciuc (chitara), Mihai Andrei (ex-Crize) la chitara bas si Florin Dinu (ex-Replik) la tobe. Au evoluat apoi bulgarii de la Shangri La si romanii de la The Moood, care canta britrock / indie in engleza.

Au mai urcat pe scena Nouvelle Vague, trupa din Franta, cunoscuta pentru interpretarea pe care o da unor piese celebre in incercarea de a revitaliza chanson-ul traditional, si britanicii Kaiser Chiefs, reprezentanti ai genului indie rock.


Seara 3: Roisin Murphy, Manu Chao, Nelly Furtado

Dupa ce a intarziat aproximativ 45 de minute, Roisin Murphy a facut spectacol, incepand cu ora 21.00. In lumini de culori aprinse, irlandeza a cantat din ce in ce mai energic, s-a sarit si s-a tavalit pe scena si si-a schimbat cate ceva la tinuta la aproape fiecare piesa. A purtat colanti negri cu un maiou alb, o rochie neagra numai franjuri, o haina cu mansete mari de puf, o pelerina cu o gluga uriasa si mai multe palarii, printre care una in forma de panza de paianjen. "Un Moloko mai dansant", dupa cum s-a exprimat unul dintre spectatori, muzica interpretata de Roisin Murphy solo, dupa ce a cantat timp de peste 10 ani cu Mark Brydon, sub numele Moloko, chiar i-a facut pe spectatori sa danseze, nu doar sa topaie. Solista a interpretat piese precum "Overpowered", "Movie Star", "Forever More" sau "Let Me Know".

Nelly Furtado a fost aclamata la aparitia pe scena, cand a spus "Buna seara, Bucuresti!" si a inceput imediat sa cante "I'm Like A Bird", intr-o rochie multicolora, scurta, cu bretele, peste colanti negri, cu cercei mari, hispanici si parul prins in coc. "Turn Off The Lights" a fost urmatoarea piesa, pe care au evoluat si doua dansatoare si doi dansatori, care au umplut scena. Solista a aparut apoi intr-o rochie rosie cu o chitara si a cantat aproape toate melodiile sale in voga, printre care "Powerless", "Do It", "Promiscuous Girl", "All Good Things" sau "Maneater".

Imbracat cu un tricou de fotbal in culorile steagului Romaniei si cu o sapca pe cap, Manu Chao a innebunit multimea cu combinatia obisnuita de reggae, funk, rumba, salsa, ska, chanson, rock si punk, contopind fragmente din cunoscutele sale piese "La primavera", "Me gustas tu", "Radio Bemba", "Welcome to Tijuana", "El viento, Clandestino", "Desaparecido", "Rumba de Barcelona", "Promiscuity", "Raining in Paradize", "La vaca loca", "Dia luna dia pena", "Proxima Stacion: Esperanza", "Eldorado" sau "Mala vida". La sfarsitul concertelor cei mai multi spectatori s-au indreptat spre iesire, dar mai multi ca in oricare alta seara au ramas la Silent Disco sau pe plaja pentru a se mai bucura pana tarziu de atmosfera de festival.

Dupa trei zile pline de muzica de diverse genuri, B'Estfestul ia o pauza pana pe 11 iulie care va fi o zi numai a rocker-ilor, Aftershock, cand vor urca pe scena Judas Priest, Primal Fear, Ross the Boss, Wisdon si Thunderstorm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.