Piesa lui Visniec "Cronica unui rasarit de soare avortat" este un "semnal de alarma", cel putin din punctul de vedere al regizorului si scenografului Ovidiu Gherasim-Robu, care a pus-o in scena la Mundi. El crede ca pericole care par nesemnificative, precum mecanizarea excesiva, pot deveni "apocaliptice".
In piesa lui Visniec, intimplari cu personaje anonime reconstruiesc, ca piesele unui puzzle, imaginea unei societati automatizate, in care viata se desfasoara mecanic. Stirea disparitiei Soarelui strica ordinea lumii de pe scena.

Din distributie fac parte actorii Constantin Cojocaru, Violeta Teasca, Dana Pocea sau Ion Bechet si studenti de la Actorie.
"Angajare de clovn", "Masinaria Cehov", "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte" si "Cronica unui rasarit de soare avortat", recent pusa in scena la Mundi, sint doar patru dintre piesele lui Visniec care se joaca in aceasta stagiune la teatre din Romania. Matei Visniec s-a nascut la Radauti (judetul Suceava), iar din 1987 traieste la Paris. Regizorul Gherasim-Robu, aflat la prima punere in scena a unei piese de Visniec, este tot din Radauti.