Cand originalul a fost lansat, in 1978, criticii au sarit ca arsi: cunoscutul Rogert Ebert nu a ascuns cat ii displacea filmul care o are in prim-plan pe plapanda Jennifer si povesteste pe sleau groaznicul iad prin care ajunge ea sa treaca. Scriitoarea, sosita la o cabana pitita in mijlocul unei paduri, langa un lac, vrea sa profite de pustietate pentru a-si gasi inspiratia. Insa curand realizeaza ca nu e singura, cazand prada unei gasti care o violeaza pana femeia aproape ca-si da duhul. Aproape! Pana la sfarsit, nu scapa unul nepedepsit, caci mintea scriitoarei nascoceste o dulce rabzunare cu care-i va servi pe toti cei patru barbati.

CineTel, o companie care de obicei lanseaza filme pe DVD, va face o exceptie pentru remake-ul lui "Spit". Drepturile le-au fost vandute de scriitorul, regizorul si producatorul originalului, Meir Zarchi. Acesta spera ca remake-ul va isca la fel de multe controverse ca primul, amintindu-si cum "mi se umpleau buzunarele cu fiecare nou atac [asupra filmului...] N-as schimba nici un singur cadru".

Angoasantul film din 1978 poate ca n-ar mai lasa asa o impresie puternica si azi, cand avem horror-uri pline ochi de sange si viscere, insa la vremea lui a fost de-ajuns ca sa marcheze o multime de regizori; rezultatul a fost o sumedenie de filme concentrate pe femei razbunatoare care-si fac singure dreptate.

In timp ce Ebert spera ca de data asta sa iasa un film mai bun, CineTel-ul are de gand sa faca tot posibilul ca remake-ul sa ingrozeasca spectatorii contemporani, fara sa riste mai mult de un rating R - care oricum reduce din start potentialul la box office.