Actorul american Wesley Snipes a fost condamnat, vineri, la trei ani de inchisoare, pentru ca nu si-a declarat veniturile la fisc. Starul din "Demolition Man" a fost acuzat de frauda si conspiratie la frauda si a primit pedeapsa maxima pentru astfel de fapte, conform presei americane.
Potrivit judecatorului din Florida care a instrumentat cazul, William Terrell Hodges, actorul de 45 de ani, se face vinovat de o evaziune fiscala de 15 milioane de dolari, in perioada 1999 - 2004. El a fost, insa, achitat de acuzatiile de asociere pentru falsificarea declaratiilor fiscale pentru care ar fi putut primi inca 12 ani de inchisoare.

Dupa anuntarea verdictului, procurorul general adjunct al Departamentului fiscal a declarat ca aceasta pedeapsa ar trebui sa transmita un mesaj clar celor care intentioneaza sa insele statul.
La inceputul saptamanii, prietenii lui Wesley, cunoscutii actori Woody Harrelson si Denzel Washington, au trimis judecatorului Hodges scrisori de recomandare prin care se incearca o reabilitare a starului. Fara succes, insa. Pana la aceasta ora, nu au fost oferite detalii cu privire la locul unde Wesley Snipes isi va ispasi pedeapsa si nici cand se va pune in aplicare sentinta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.