Lansarea filmului in aceste conditii ar putea afecta realismul unei peilicule inspirate din evenimente istorice: caci uneltirea unor generali Germani impotriva Fuhrer-ului Hitler a avut intr-adevar loc.

Asadar, fanii speculatiilor au ajuns la concluzia ca, printre alte probleme care au incetinit traiectoria acestui proiect pe parcurs, accentul lui Tom a fost hotorator in amanarea lansarii. Data stabilita initial (27.06.2008) a fost mutata in Octombrie, pentru a scoate la rampa filmul pentru sezonul ceremoniilor de premiere, in special in vederea Oscarurilor.

Cruise, pentru care o nominalizare la Premiile Academiei ar fi a patra sansa din cariera sa la un trofeu, are cel mai mult de pierdut de pe urma ultimei reprogramari – filmul va aparea abia in februarie 2009, iar pronosticul la Oscaruri nu e promitator deloc.

Inainte de “Vakyrie”, in august, Cruise va surprinde in filmul "Tropic Thunder" pentru care a stat zile intregi la machiaj si s-a lasat impachetat intr-un costum gras. O vizionare pentru mai-marii industriei care a avut loc de curand (03.04.08) s-a lasat cu hohote de ras, caci Cruise prinde la fix esenta sefului unui mare studio de film – indiferent fata de actori si gata sa-i dea afara cand nu mai ii aduc bani.

Cruise a avut o cearta hiper-mediatizata cu presedintele Viacom (care detine Paramount) in august 2006, cand acesta din urma l-a concediat dupa o lunga colaborare si multe filme de succes.