Trecutul presedintelui Traian Basescu nu se lasa ingropat. Cariera sa de marinar, care l-a calificat si ca ministru al transporturilor pe vremuri, inca mai rezerva surprize. Ultima, furnizata de ziarul “Profit” din Arges, ne dezvaluie problemele de familie pe care Basescu le avea pe vremuri: era sa ramana fara sotie, pentru ca ii fugeau ochii dupa femei.

Dupa aproape patru ani de mandat la Cotroceni, in care Traian Basescu a stat sub lupa opiniei publice, inca se mai afla despre el lucruri noi.

Acum a venit randul lui Anton Petrescu, fost adjunct de nava pe vremea cand Basescu era comandant, sa povesteasca despre trecut.

Potrivit secundului, Basescu era un om de lume. Ii placea bautura, dar nu in exces, slabi-ciunea cea mare a “marinarului” Basescu fiind femeile. “Mai mergeam si noi la cate un bar, la cate un cabaret, ca orice barbat”, povesteste pentru ziarul argesean “Profit” Anton Petrescu.

166617_2foto.jpgNu mai mira pe nimeni acest obicei, deoarece presedintele a facut “Golden Blitz”, unde avea si masa rezervata permanent, la debutul carierei sale de presedinte al Romaniei.

Si cum acum cativa ani gurile rele brodau despre o relatie intre blonda Elena Udrea si presedinte, asa se spunea despre Basescu si pe vremea cand era pe apa. “O nevasta in fiecare port”, se amuza Anton Petrescu, care isi aminteste ca Maria Basescu a amenintat cu divortul din cauza ochilor alunecosi ai sotului sau marinar.
“Era om de viata, distractiv, dansa cu tigancile, dar nu era un betivan. Se ducea si cu femeile, ca fiecare barbat. Oricum, din cate stiu, a fost o perioada in care sotia sa chiar voia sa divorteze de el pentru ca aflase de aceste relatii... au fost ceva probleme pe atunci, cel putin asa am auzit noi, colegii”, isi aminteste batranul lup de mare obiceiurile de atunci ale capitanului Basescu.

166618_3foto.jpg Obiceiuri care s-au soldat cu probleme in familia presedintelui, care atunci nu avea decat un copil, pe fiica cea mare, Ioana. Marinarul a ramas cu o impresie proasta despre acesta. “Nu stiu cum a putut (sa ajunga atat de sus, n.r.), era destul de viclean, era foarte corect, la cea mai mica abatere iti facea raport si nu mai plecai pe apa”, spune Petrescu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.