Trupa britanica de punk Sex Pistols va sustine un concert la Festivalul de la Sziget, care va avea loc anul acesta intre 12 si 18 august, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Data concertului trupei Sex Pistols, care va veni la Sziget in formula originala, din 1975, cu vocalul Johnny Rotten, chitaristul Steve Jones, tobosarul Paul Cook si basistul Glen Matlock, nu a fost inca stabilita.

Trupa Sex Pistols s-a format in 1975 la Londra si a devenit celebra in toata lumea atat cu hituri ca "God Save the Queen" sau "Anarchy in the U.K.", dar si datorita membrilor formatiei, cunoscuti pentru nonconformismul lor ca vocalul si chitaristul Johnny Rotten (John Joseph Lydon) sau basistul Sid Vicious (John Simon Ritchie), care l-a inlocuit pe Matlock in 1977. Vicious a murit doi ani mai tarziu, din cauza unei supradoze de heroina.

Anul trecut, trupa a sustinut mai multe concerte de reunire, in formula originala, pentru a sarbatori 30 de ani de la lansarea albumului de debut "Never Mind the Bollocks. Here's the Sex Pistols".

Festivalul de la Sziget se va desfasura anul acesta timp de sase zile, in loc de sapte ca in anii trecuti, din cauza plangerilor autoritatilor legate de zgomotul pe care il suporta locuitorii cartierelor invecinate insulei Obuda unde are loc evenimentul. Festivalul va avea in schimb mai multi invitati, potrivit organizatorilor, iar bugetul, ca si pretul biletelor va fi acelasi.

Romanii pot achizitiona bilete pentru festival de pe site-ul www.bilet.ro , la pretul de 453 de lei, pentru a avea acces pe insula de pe 11 pana pe 18 august, cu campare inclusa, si la pretul de 377 de lei, pentru a avea acces pe insula in perioada 13-18 august, fara campare insa.

Festivalul de la Sziget a inceput ca un festival studentesc, in 1993, dar a evoluat de la an la an si a devenit in prezent unul dintre cele mai mari festivaluri muzicale din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.