Cantareata pop Amy Winehouse, ale carei probleme cu drogurile au socat fanii anul trecut, a castigat cinci premii Grammy duminica, dupa ce a luat o pauza de la dezintoxicare pentru a canta la spectacol, intr-o transmisiune prin satelit de la Londra, anunta NewsIn.

Amy Winehouse, in varsta de 24 de ani, a castigat cele mai multe premii la ceremonie, printre care Cantecul anului, pentru "Rehab", sau Cel mai bun artist debutant. Veteranul jazz-ului Herbie Hancock a fost castigatorul surpriza al premiului pentru Abumul anului, cu discul sau in memoria lui Joni Mitchell, "River: The Joni Letters", iar star-ul hip-hop Kanye West, care a avut un numar record de opt nominalizari, a castigat patru premii.

Albumele lui Winehouse si West, "Back to Black" si respectiv "Graduation", au fost considerate favorite la premiul Albumul anului, dar au pierdut in fata lui Hancock. Victoria lui Hancock a fost prima inregistrata de un instrumentist de jazz de la albumul "Getz/Gilberto" al artistilor Stan Getz and Joao Gilberto, in anul 1965.

Chiar si fara premiul Albumul anului, Winehouse s-a bucurat de o tentativa de revenire pe scena muzicala. Cu trei saptamani inainte, vedeta a fost filmata consumand cocaina la o petrecere. Putin mai tarziu, ea a intrat intr-o clinica de dezintoxicare de la Londra.

Pentru ca se afla sub tratament impotriva consumului de droguri, dar si din cauza problemelor cu obtinerea vizei pentru SUA, Wihehouse a cantat piesele "Rehab" si "You Know I'm No Good" la un studio de inregistrari din Londra, decorat ca un cabaret, iar recitalul sau a fost transmis live prin satelit.

Cantareata a modificat versurile ambelor melodii pentru a-l mentiona pe sotul sau, Blake Fielder-Civil, care se afla intr-o inchisoare din Londra, acuzat de infractiuni grave, in urma unei incaierari dintr-un bar.

Vedeta hip-hop americana Kanye West a plecat acasa cu patru distinctii dupa ce fusese nominalizata la cele mai multe categorii (sapte), in timp ce Bruce Springsteen si-a trecut si el in cont trei premii. The White Stripes, Justin Timberlake, Carrie Underwood si Mary J. Blige au urcat si ei de cite doua ori pe scena in seara de duminica, informeaza Cotidianul.

Surpriza serii a fost veteranul jazzului Herbie Hancock care a castigat premiul pentru cel mai bun album al anului, cu un disc in memoria lui Joni Mitchell, „River: The Joni Letters”. Este pentru prima oara dupa 43 de ani cind un album de jazz isi adjudeca un Grammy la aceasta categorie.

Potrivit Ziua, editia aniversara a premiilor Grammy s-a deschis cu inregistrari vechi cu Frank Sinatra, din anii '60, prilej pentru Alicia Keys sa cante "Learnin' the Blues".


Carrie Underwood a adus si ea un omagiu marelui artist, interpretand "Before He Cheats". Alaturi de Sinatra au mai fost onorate mari staruri din ultimii 50 de ani, printre care s-au numarat The Beatles, George Gershwin si Cher.

Beatles au fost onorati de Cirque du Soleil si distributia filmului "Across the Universe", in timp ce Beyonce a dansat si a mentionat nume de mari artiste - Aretha Franklin, Sarah Vaughn, Mahalia Jackson, Donna Summer etc. - dupa care a prezentat-o pe Tina Turner, cu care a cantat cateva hituri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.