Kanye West a primit opt nominalizri, iar Amy Winehouse, ase, la cea de-a 50-a ediie a Grammy Awards 2008. Conform ultimelor tiri, artista nu va lua parte la ceremonia de maine sear de la Los Angeles, fiindu-i refuzat viza de intrare in SUA. Amy a revenit pe piaa muzical cu albumul „Back to Black", ins talentul i-a fost umbrit de inregistrrile video care o infieaz consumand droguri.

Rapperul american Kanye West i Amy Winehouse au cel puin dou lucruri in comun: cate o nominalizare pentru albumul anului, „Graduation" (West) i „Back to Black" (Winehouse) i eecuri in viaa personal. West i-a pierdut mama in octombrie anul trecut, iar imaginea cantreei a avut de suferit de pe urma problemelor cu drogurile i alcoolul.

Amy nu particip la ceremonie

Dei este nominalizat la ase categorii i are toate ansele s catige cel puin un premiu, Amy Winehouse nu va canta la ceremonia de anul acesta a premiilor Grammy, deoarece nu a primit viz de intrare pe teritoriul Statelor Unite. „Din nefericire, cererea ei pentru viza de intrare pe teritoriul Statelor Unite a fost refuzat de Ambasada American la Londra", a anunat The Outside Organisation, firma care o reprezint pe artist. Winehouse concureaz i la categoria cea mai bun inregistrare a anului, cu „Rehab", alturi de Beyonce („Irreplaceable"), Foo Fighters („The Pretender"), Rihanna cu Jay-Z („Umbrella") i Justin Timberlake („What Goes Around... Comes Around"). „Rehab" i „Umbrella" au fost nominalizate i pentru titlul de melodia anului, impreun cu „Before He Cheats", de Carrie Underwood, „Hey There Delilah" de Plain White T's i „Like a Star" de Corinne Bailey Rae. Pentru Grammy-ul pentru cel mai bun album, „Back to Black" i „Graduation" vor concura cu „Echoes, Silence, Patience and Grace" a trupei Foo Fighters, „These Days" de Vince Gill i „River: The Joni Letters" a veteranului jazzului, Herbie Hancock. Winehouse a primit o nominalizare i la categoria revelaia anului, alturi de Taylor Swift, Paramore, Ledisi i Feist.