Jean Constantin, unul dintre cei mai apreciati actori romani de comedie, care a ajuns la varsta de 79 de ani, va primi premiul pentru intreaga activitate la Gala Premiilor Gopo, organizata in 3 martie, la care vor fi premiate filme romanesti ale anului 2007.

Cariera indragitului actor debuteaza in anii '60, cu filmele "Baronul Ecluzei" (1960), "Razbunarea haiducilor" (1968), "Zile de vara" (1968), "Prea mic pentru un razboi atat de mare" (1969). in anii '70, seria de filme de comedie "B.D." face cunoscut talentul deosebit al actorului, iar personajul Ismail din serialul de televiziune "Toate panzele sus", de Mircea Muresan, il consacra definitiv pe scena comediei romanesti.

Jean Constantin a jucat in peste 50 de filme, cele mai recente fiind "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (2006) - film desemnat castigator la 4 categorii, la prima editie a Premiilor Gopo -, "Roming", de Jiri Vejdelek (2007), coprodus de MediaPro Pictures, si "Supravietuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu, produs de MediaPro Pictures.

Arta teatrala deosebita, versatilitatea si umorul debordant l-au pus pe Jean Constantin in panteonul national al actorilor de comedie si mai ales pe soclul unor amintiri de nepretuit pentru spectatorii din salile romanesti, atat de teatru, cat si de cinema.