Solistul Gyuri Pascu, in calitate de autor al textelor pe care le interpreteaza, sustine ca ideile cele mai bune, mai ales in privinta versurilor cu rima, ii vin atunci cand sta pe WC.

In acele momente intime, artistul are insa la indemana, pentru a-si scrie cuvintele, doar sulul de hartie igienica.

Amuzantul Gyuri Pascu, autor al unor volume de poezii, dar si solist si actor in vestita trupa umoristica “Divertis”, sustine ca cele mai reusite texte ale sale au fost “nascute” cand statea pe “tron”.

In timp ce altii prefera sa completeze un rebusache, dupa ce inchid usa toaletei, iata ca el gandeste intens: “Pe WC imi vin cele mai bune idei, versuri pe care le-am si publicat, de altfel”. Dar nu numai toaleta, il inspira pe Gyuri, ci si bucataria:

“Uneori, stau in bucatarie, cu farfuria de mancare in fata, si imi mai vine in gand cate un vers. Atunci folosesc servetele albe, ca sa inteleg ce scriu”, mai completeaza poetul, invidiat de colegii de breasla, care sustin ca, pentru a scrie o carte, se retrag la casuta de la munte, unde nu se aude nici musca.

Dar si alti autori de versuri au fost “genii” in momente in care mai degraba ar fi trebuit sa fie atenti in trafic sau la strung. De pilda, Paul Ciuci, responsabil cu nemuritoarele versuri ale piesei de inima albastra “Fata din vis”, a avut o revelatie, in 1985, pe vremea cand era strungar:

“Mi-a venit ideea la munca si, pentru a nu pierde versurile, le-am scris pe peretele fabricii din Campia Turzii”, ne-a declarat el. Pentru a va demonstra ca o idee venita la minut poate fi mult mai valoroasa decat una clocita zile intregi, trebuie sa precizam ca un pasaj din piesa lui Ciuci a fost folosit pentru coloana sonora a filmului “4 luni, 3 saptamani si doua zile”, al regizorului Cristian Mungiu, un rasfatat al premiilor internationale.

Nici Eugen Mihaescu nu se lasa mai prejos, cand vine vorba de idei: “Pentru ca stau mult in trafic, mai notez pe o agenda mica versurile care imi trec prin cap. Multe le-am si folosit, iar piesele au devenit hit-uri”, ne-a declarat chitaristul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.