Ian Gillan, vocalul trupei Deep Purple, anunta anul trecut, la trecerea prin Romania, ca, desi se afla abia la inceputul turneului „The Rapture Of The Deep”, muzicienii sai au gasit timp sa mai treaca si pe la studiouri, astfel incat pe la mijlocul anului 2008 am putea avea o noua aparitie discografica. Noul material ar fi al 19-lea album de studio al trupei si vine la trei ani dupa precedentul, „The Rapture Of The Deep”, lansat in 2005.

Printre cele mai asteptate albume ale anului abia inceput se afla cateva promisiuni, cum ar fi Lenny Kravitz, care-si va promova noul material, „Funk”, prin turneul care va trece si prin Romania. De la Iron Maiden vom avea anul viitor doar un DVD, „Live After Death”, care va fi lansat in februarie 2008, in apropierea datei la care vor demara turneul care va ajunge si la Bucuresti.

Probabil cea mai asteptata lansare din noul an este noul album U2, cu atat mai mult cu cat Bono, liderul trupei, declara ca fanii vor simti schimbarile fata de stilul consacrat. Viitorul material va avea influente trance, metal, dar si traditional-marocane. Trupa a lucrat in sudul Frantei pentru noul LP-ul, care vine la patru ani dupa precedentul, „How to Dismantle an Atomic Bomb”. „Am inregistrat cate ceva in Maroc, in 2006, la un festival religios” a declarat Bono.