Presedintele trebuia sa-si joace propriul rol in filmul “15”, dar a fost ocupat cu problemele celor trei jurnalisti rapiti in Irak

Sergiu Nicolaescu si Maia Morgenstern s-au pregatit degeaba pentru a filma joi o scena din pelicula "15", in care Traian Basescu trebuia sa-si joace propriul rol. Regizorul si echipa erau in drum spre Cotroceni, iar actrita Maia Morgenstern era imbracata si machiata pentru rol, cind au aflat ca filmarea se amina pentru ca presedintele era ocupat cu rezolvarea cazului jurnalistilor rapiti in Irak.

Totul era pregatit joi dimineata, cind regizorul Sergiu Nicolaescu a fost anuntat de oamenii cabinetului presedintelui ca, din cele 20 de persoane acreditate, numai sase vor putea intra la presedinte. Intilnirea cu Basescu in noile conditii trebuia sa aiba loc la ora15.00. Contactat joi de EVZ, Biroul de presa al presedintiei a transmis ca nu a fost informat ca un asemenea eveniment s-ar afla pe agenda prezidentiala.

Basescu urma sa fie intervievat de Maia Morgenstern, interpreta unei ziariste de origine romana venite din Franta pentru a afla adevarul despre evenimentele din 1989. Ea realizeaza, in film, mai multe interviuri cu personaje-cheie din Romania.

Nicolaescu: "Basescu e omul anului 2004"

Filmul surprinde momentul Revolutiei - "un timp al memoriei" - si cel de peste 15 ani, al unui an electoral - "un timp al prezentului", a povestit Nicolaescu. Cum regizorul considera ca Ion Iliescu este reprezentativ pentru momentul 1989, iar "Traian Basescu este omul anului 2004", jurnalista din film realizeaza interviuri cu ambii oameni politici. Cel cu Iliescu s-a filmat cu doua saptamini in urma.
Biroul de presa al presedintiei nu stia de filmare
Regizorul era deja in drum spre Cotroceni, cu o echipa de 20 de oameni, plecati direct de la studiourile din Buftea, cind a aflat ca filmarea se anuleaza. "Noi mergem acolo, filmarea a fost stabilita, deci vom filma", a spus Nicolaescu. Maia Morgenstern era deja machiata si imbracata pentru scena care urma sa se turneze la ora 14.00. "Sint pregatita de interviu cu presedintele. Nu am fost anuntata ca filmarea nu va mai avea loc", a spus actrita.

Programul aglomerat al Maiei Morgenstern face ca interviul sa nu poata fi reprogramat mai devreme de sfirsitul lui aprilie sau inceputul lui mai. In aceste conditii, premiera filmului, anuntata de Nicolaescu pentru luna mai, sta sub semnul intrebarii.

Raspunsurile oamenilor politici nu au fost regizate

Intrebarile din interviurile pe care le ia Maia Morgenstern au fost scrise in scenariu, dar raspunsurile oamenilor politici nu. "Au fost liberi sa-si exprime mesajul pe care au vrut sa-l transmita legat de adevarul Revolutiei", a spus Nicolaescu. "Nu am regizat nimic din expunerea lor", a adaugat regizorul.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.