Ma uitam ca bou’ la televizor. Aveam un motiv intemeiat. La OTV, tineti minte numele, ca e important pentru restul povestii, era, ca de obicei, editie senzationala la Dan Diaconescu In Direct (aici alte doua probleme, emisiunea daca e senzationala in fiecare zi, atunci nu mai e senzatinala -sic- si ar trebui sa se numeasca DDID din motive de initiala lesne de inteles) cu titlul "Liderul opozitiei despre rapirea ziaristilor". M-am gindit, uite dom’le ca a ajuns Iliescu la OTV. Dar nu, era celalalt lider al opozitiei. Adrian Nastase. Exact. Pe OTV. Adi Nastase. Unde e prietenul Nicolau cind ai nevoie de el? Corect, e la formol, ca sa nu il supere pe Basescu.

• In cadrul probei de cultura generala de la acelasi "Ciao, Darwin!", unei reprezentante a femeilor la cratita i s-a cerut sa spuna cum il cheama pe "seful zeilor". Raspunsul a venit prompt: Traian Basescu. Al doilea nominalizat la acest titlu a fost Adrian Sirbu. Mi se pare o idee buna sa-i cerem cu totii demisia lui Zeus si, deoarece Basescu are multa treaba la Cotroceni, sa-l ungem pe Adrian Sirbu sef al zeilor din Olimp. Andreea Esca va fi, evident, Pallas Atena, Mihaela Tatu se va numi Hera, pe Loredana o facem Artemis, pe Garcea il vom striga Hefaistos, pe Pepe, Apollo (desi e cam brunet), iar pentru Afrodita, dam concurs.

• Pe site-ul PRO TV, Andreea Esca are doua poze identice in care isi atentioneaza privitorul cu degetul, intr-un mod dragut, haios si expresiv. Unica diferenta e data de culoarea sacoului: unul e roz, celalalt, negru. N-am inteles, totusi, de ce au pus doua poze la fel. Sa fi participat la sedinta foto si Alexandre Eram, pe care sotia l-a atentionat non-stop atit cu degetelul, cit si cu texte gen "Ai platit intretinerea?", "Ai luat copilul de la cresa?","Ai dus gunoiul?"

• Adriana Saftoiu a transmis, prin intermediul emisiunilor de stiri de la toate posturile TV, mesajul presedintiei, referitor la demersurile pentru recuperarea ziaristilor rapiti in Irak. Printre altele, mesajul spunea ca "orice informatie transmisa presei nu ar face decit sa pericliteze operatiunile de recuperare ale ziaristilor". In aceeasi paradigma a ratacirii printre articolele genitivale se inscrie si Victor, prietenul meu de la stirile meteo ale PRO TV, pe care imi face o deosebita neplacere sa-l citez cu "zona litoralului si al Deltei Dunarii".

• Una dintre dezbaterile de la "Nasul", pe tema rapirii din Irak, l-a avut ca protagonist, printre altii, pe Sergiu Nicolaescu care, apelind, din cite am inteles, la meseria lui, a prezentat trei variante de evolutie a situatiei. Conform domnului Nicolaescu, ziaristii romani vor fi rascumparati, executati sau eliberati. Ciudat, exact cu aceleasi trei supozitii operau, zilele trecute, in lift, doua vecine de-ale mele de bloc, o contabila si o pensionara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.