De cind se stie, Jean Paler a trait un spectacol tragicomic.

A facut armata la Canalul Dunare - Marea Neagra, unde era sa-si gaseasca sfirsitul, in timpul unei explozii, si a muncit ani intregi ca bijutier al familiei Ceausescu, avindu-l ca sef pe directorul Monetariei Nationale. Pentru ca are o inaltime considerabila, 1,90 metri, spune ca i-a fost foarte greu sa-si cumpere un pat pe masura, iar cind l-a gasit, salteaua era prea mica. Asa ca a cumparat doua, le-a innadit si... asta a fost. In urma cu doi ani, actorul Jean Paler a trecut printr-un moment greu, din cauza unui infarct care era sa-i dea viata peste cap. Dar nici cind doamna cu coasa mai avea putin si-i strica planurile, vedeta nu a renuntat la umor, si a reusit sa-si amine plecarea dintre paminteni. "Am zacut in acelasi pat in care a stat, cu ani in urma, marele actor Dem Radulescu si designerul Catalin Botezatu. Pare a fi o coincidenta a destinului. Moda si comedia, mina-n mina, in fata mortii", glumeste Jean. Asa se face ca, dupa interventiile medicale cuvenite, Jean a dat semnatura ca vrea sa iasa din spital, iar dupa doua saptamini a plecat intr-un turneu in America si Canada. De atunci, actorul a renuntat la a se mai desfata cu licorile lui Bachus si a devenit, vrind, nevrind, vegetarian. "Am renuntat la carne, dar nu si la sendvisurile cu femei, glumeste, in stilu-i caracteristic, Jean. Unde n-ar da Dumnezeu ca in fiecare dimineata, cind deschid frigiderul, sa gasesc o multime de astfel de platouri". Ori de cite ori decoleaza cu avionul, Jean spune ca ii ia cu el "pe Dumnezeu, pe umarul drept, si pe Dracu` pe cel sting. Daca ajung cu bine, inseamna ca Dumnezeu a fost cel mai aproape, daca nu... asta e. Pina acum Domnul a stat pe primul loc".

A vindut bancuri pe taraba

Intrebat, la un moment dat, ce s-ar intimpla cu viata lui daca s-ar desfiinta teatrele, actorul Jean Paler le-a raspuns curiosilor ca ar vinde... bancuri pe taraba. Ca sa demonstreze negru pe alb ca vorbele sale nu sint doar aruncate in vint, vedeta s-a dus in Piata Cotroceni, a vorbit cu seful pietei, a inchiriat o taraba si s-a apucat de treaba. "Am facut, atunci, o multime de bani. Cine voia sa auda un banc tare, punea 5 lei pe taraba si, uite asa, am strins o gramada de bani. Sa vezi ce se rugau taranii de mine: `Vino domne` si la taraba mea, sa apuc si eu sa mai vind cite o legatura de patrunjel sau un kil de cartofi`, afirma vedeta. Si asta nu e tot. Cu putin timp in urma, intr-o frumoasa zi de vara, Jean Paler a dorit sa vada citi bani poate face... cersind. "M-am asezat in fata barului Melody din Mamaia si am inceput sa cersesc. In numai doua ore si jumatate am strins nu mai putin de 1.700.000 de lei. Am luat atunci niste amariti de pe strada, i-am dus la un restaurant si i-am dat fiecaruia sa manince si sa bea pe saturate. Cu banii ramasi, am intrat intr-un supermarket si am cumparat de papa tot pentru ei, le-am pus in pungi si i-am trimis acasa", se destainuie actorul. El spune ca cel mai bine se simte in sinul admiratoarelor si ca ride ca sa traiasca si traieste ca sa rida.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.