Multi dintre noi avem porecle sau fantezii in care sintem faimosi si purtam cu fala un nume de scena. Asa se intimpla si cu vedetele de pe la noi.

De-a lungul timpului, datorita meseriei sau din cauza unor ticuri verbale ori a temperamentului, au fost supranumite in diverse moduri mai mult sau mai putin placute. Prima in top: Oana Zavoranu, careia i s-a zis, in prima instanta, "Querida", nume de alint primit pentru rolurile ei de sorginte latino, din telenovele. Mai tirziu, s-a captusit cu supranumele de "Buzuka", pentru buzele injectate si date mereu cu o cantitate exagerata de ruj. Porecla este primita de la Circotasii care au facut si un joc, in care personajul principal este Oana, ale carei buze se umfla pe masura ce le nimeresti cu niste verze trase din prastie.

Binecunoscuta Andreea Marin Banica, supranumita si "Zina surprizelor", si-a primit porecla din pricina emisiunii pe care a moderat-o si a produs-o ani intregi, "Surprize, Surprize", de la TVR. "Virinel" sau "Iri" sint apelativele pentru omul de afaceri Irinel Columbeanu, cunoscut pentru relatiile sale cu fete tinere pe care le-a lansat in cariera. "Virinel" este actualul sot al Monicai Columbeanu, fosta Gabor, denumita de circotasi "Hormonica", din motive lesne de inteles. "Abramburica" - asa a fost denumita Dana Rogoz in urma emisiunii "Abracadabra" realizata la PRO TV pe cind avea doar noua ani, unde juca rolul Abramburicai avindu-l ca partener pe Abramburici, de care nu se mai stie nimic din pacate. In timp, porecla a fost transferata asupra fostului ministru al Invatamintului, Ecaterina Andronache, pentru virtuozitatea cu care a bulibasit invatamintul romanesc.

Lucian Bilbuta, coleg cu Mama Natura

Prezentatorul stirilor anteniste, Lucian Mindruta, s-a procopsit cu supranumele de "Bilbuta" pentru bilbiielile pe care le-a scos de-a lungul anilor, in direct, pe micile ecrane. Lui Catalin Maruta i s-a zis mult timp "Tolomacul de pe doi", porecla primita de la prietenii invidiosi, pentru emisiunile de real succes realizate la TVR2. Nu stim inca ce alinturi va mai primi Maruta al nostru, recent mutat in ograda PRO TV, cu emisiunea lui nou nouta, "Happy Hours". "Mowgli", este alintul Andreei Raicu, primit de la iubitul sau Tudor Chirila. "Mama Natura" este porecla cu care s-a ales Roxana Ionescu pe cind era doar asistenta lui Dan Negru la "Ciao Darwin", unde avea rolul de a aparea mai mult dezbracata decit imbracata. A devenit vestita datorita nurilor voluptuosi, la care multi barbati au poftit, si despre care a spus ca ii are de la... Mama Natura. Acum, Roxana se chinuie sa scape de imaginea care i-a fost creata de supranumele de "Mama Natura", aceea de femeie cu sinii mari, dar fara nimic in cap. Pentru ca, spune ea, este o femeie casatorita care stie ce vrea de la viata. "Micul Mozart", asa a fost denumit Marius Moga, pentru talentul lui muzical. A lansat pe piata muzicala hit dupa hit, si a descoperit mari talente. O alta porecla primita de Moga, deloc placuta este "Hotart", pentru plagiatul de care a fost acuzat in nenumarate rinduri, de diferiti compozitori. Si lista poate continua cu diverse cintarete aparute precum ciupercile dupa ploaie.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.