Cei mai solicitati compozitori ai momentului, Moga, Duta, Huiban si Cristescu, au tarife pe masura. in cazuri izolate, cand solistii doritori de piese nu detin intreaga suma, compozitorii se-ndura sa aplice reduceri. Oricum, cea mai buna platitoare dintre solistele autohtone e o vedeta care, culmea, nu prea inregistreaza venituri, Cristina Spatar.

Nu toti cei care se afla in spatele unor piese de succes vor sa-si faca public tariful practicat pentru realizarea unei melodii. Oricum, in Romania, preturile variaza, per piesa, intre 800 si 2.000 de euro, in functie de pretentiile, dar si de contul solistului.

Iar daca albumul unui interpret este realizat cap-coada de un singur compozitor, preturile scad simtitor, cu aproximativ 100 de euro pentru fiecare melodie. in acest caz s-a aflat si Oana Zavoranu, care a tinut mortis ca toate cele zece piese de pe albumul ei de debut, "Mai buna ca niciodata", sa fie lucrate doar de Adi Cristescu (alias Adi de la Korekt).

De altfel, el a fost si singurul care nu s-a sfiit sa povesteasca, pentru Click!, modalitatea sa de lucru, dar si sumele pe care le percepe: "Cu Oana Zavoranu am lucrat bine, mi-a platit 7.000 de euro pentru albumul ei ce contine zece piese. in mod normal, cer sume cuprinse intre 800 si 1.200 de euro, dar in cazul in care ii compun unui singur solist mai multe melodii mai las din pret. Ei i-am lucrat o piesa cu doar 700 de euro. in prezent, compun pentru Andra, dar si pentru Cristina Spatar. Pot spune insa despre Cristina ca este printre singurele vedete paroliste privind termenul de plata si ca niciodata nu mi-a facut probleme. Eu cer cam jumatate din bani dupa ce le prezint varianta de piesa, urmand ca la final sa mi se dea si restul".

Dar, nicidecum Adi Cristescu nu se afla pe primul loc in topul celor mai bine platiti compozitori romani, el bifand doar cel de-al patrulea loc, dupa veteranii Marius Moga si Laurentiu Duta, dar si dupa Gabi Huiban.

Iar daca e sa precizam si tarifele acestora pentru o piesa, dupa spusele unor vedete care au colaborat cu ei, Moga e pe primul loc cu naucitoarea suma de 2.000 de euro, pretul fiind saltat o data cu venirea toamnei, urmat de Laurentiu Duta de la 3rei Sud Est, cu 1.500 de euro, si Gabi Huiban cu 1.300 de euro.

Topul celor mai bine platiti muzicieni

Locul I - Marius Moga

Locul II - Laurentiu Duta

Locul III- Gabi Huiban

Locul IV - Adi Cristescu


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.