Actorul cu cei mai frumosi ochi albastri din istoria cinematografiei americane, legendarul Paul Newman, in varsta de 80 de ani, a anuntat ca intentioneaza sa se retraga, relateaza site-ul CNN. El spune ca s-a hotarat sa renunte in curand la cele doua activitati ale sale pe care le descria odata drept pasiunile vietii sale: actoria si cursele auto. "Cred ca voi mai participa la curse doar inca un an", a precizat marele actor. In ceea ce priveste actoria, Newman, nominalizat la Premiile Oscar de zece ori de-a lungul carierei sale de peste 50 de ani, sustine ca inainte de retragere vrea sa faca un ultim film, care ar putea fi o reintalnire pe ecran cu Robert Redford, partenerul sau din "Butch Cassidy and the Sundance Kid". "Urasc sa vorbesc despre ceva ce este deocamdata in stadiul de proiect. De 20 de ani cautam un film in care sa jucam impreuna, iar acum cautam si mai cu spor. Sper ca va aparea ceva", a declarat Newman. Cel mai recent film al lui Newman a fost "Road to Perdition" (Drumul spre Pierzanie, 2002), in care a jucat impreuna cu Tom Hanks si care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar.

Primul sau succes cinematografic a fost reprezentat de rolul boxerului Rocky Graziano, in celebra pelicula "Cineva acolo sus ma iubeste" (1956), in regia lui Robert Wise. Acest rol urma sa fie interpretat de James Dean, mort intre timp intr-un accident de masina. Prima sa nominalizare la premiile Academiei a fost in 1959 pentru "Cat on a Hot Tin Roof" (Pisica pe acoperisul fierbinte), iar de atunci Newman a jucat in filme clasice precum "Hombre", "The Hustler", "Cool Hand Luke", "The Sting" si "The Color of Money" (regizat de Martin Scorsese), pentru care a obtinut Oscarul pentru cel mai bun actor, in 1987. In ianuarie anul acesta, Newman a scapat teafar dupa ce o masina sport pe care o testa a luat foc, la Daytona Beach, Florida. Legendarul actor spune ca gestul sau este determinat de dorinta de a petrece mai mult timp cu Joanne Woodward, sotia sa din ultimii 47 de ani.

"Joanne este director artistic la Westport Country Playhouse (un teatru aflat langa casa lor din Connecticut, n.red.) iar indatoririle sale vor lua sfarsit anul acesta. Daca voi renunta la cursele de masini, asta inseamna ca putem petrece mai mult timp impreuna", a mai spus Newman. Cu actrita Joanne Woodward s-a casatorit in 1958. Aceasta i-a adus pe lume trei copii, cei doi formand pana in ziua de astazi unul dintre cele mai solide cupluri de la Hollywood. Intrebata la un moment dat care este secretul longevitatii relatiei lor, Joanne a raspuns ca in primul rand pentru ca Paul o face sa rada. "In acel moment nu eram sigur ca nu ma deranjeaza aceasta afirmatie. Acum imi dau insa seama ca rasul si buna dispozitie au functionat precum un adeziv in relatia noastra", spune Newman.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.