Pentru a sparge seria ghinioanelor de care au avut parte componentii trupei Todomondo la Helsinki, Dan Manoliu ii va duce azi pe baieti sa se roage intr-o bisericuta veche. Mai mult, ei vor scrie si cate un acatist, dorinta cea mai mare a celor sase baieti fiind aceea de a se intoarce in tara cu un punctaj onorabil.

Cei sase interpreti romani au iscat saptamana aceasta un adevarat scandal atat in Romania, cat si in Finlanda, dupa ce organizatorii Eurovision le-au bagat bete-n roate.

Dupa problemele intampinate, privind timpul de repetitie, dar si sonorizarea si lumina care nu au fost conform standardelor, Todomondo a amenintat tara-gazda cu retragerea din concurs. Speriati, organizatorii au schimbat brusc macazul, Todomondo fiind acum una dintre cele mai rasfatate trupe participante la traditionalul concurs.

Inca o trupa canta in mai multe limbi

Totusi, Dan Manoliu, seful delegatiei romane, s-a gandit ca n-ar fi rau sa-i duca pe baieti la biserica, pentru a se ruga. Nu de alta, dar Todomondo are nevoie de sustinerea divina, caci editia din acest an se anunta stransa. Desi se credeau originali, iata ca, la repetitii, repre-zentantii nostri au constatat cu stupoare ca sunt "bruiati" de o alta trupa, Teapacks, din Israel. si acestia canta, pe rand, in mai multe limbi, formula de scena este tot de sase membri, iar linia melodica a piesei "Push the Button" se aseamana periculos de mult.

Finala, azi de la ora 22.00, la TVR 1

Marea finala a Eurovision 2007 va fi difuzata asta seara, incepand cu ora 22.00, in direct, la TVR 1. Reprezentanta Romaniei, trupa Todomondo, va intra in concurs cu numarul 20, conform tragerii la sorti a participantilor de la Helsinki. Ei vor canta piesa "Liubi, Liubi, I Love You", compusa de Marian Bogdan Tascau.

Sfaturi de la trei fosti concurenti

"Sa nu bea nimic rece"

Mihai Traistariu

"E bine ca in cursul zilei de astazi sa nu bea nimic rece sau fierbinte si sa nu vorbeasca foarte mult, pentru a-si menaja vocile. Eu sper ca show-ul lor le va aduce un punctaj onorabil".

Luminita Anghel

"Daca nu vor pleca urechea la barfele din jurul lor, sunt convinsa ca cei sase solisti romani se vor descurca bine. Important e ca, atunci cand vor urca pe scena, sa lase in urma toate emotiile".

Marcel Pavel

"Ii sfatuiesc pe baieti sa-si tina emotiile in frau. Pentru ca au un show interesant, sunt convins ca vor atrage atentia votantilor de pretutindeni. Trebuie sa fie foarte atenti la intonatie si la ritm". Natalia Barbu va reprezenta in finala de diseara Republica Moldova
Ea e cea mai sexy finalista

Natalia Barbu a trecut cu bine de semifinala de joi seara si a ajuns, si ea, in finala Eurovision 2007, cu melodia "Fight". Cantareata a fost extrem de emotionata, mai ales ca, dintre finalisti, a fost ultima care a aflat rezultatul. "Ma astept la o competitie acerba", a spus aceasta.

Moldoveanca a adaugat ca, desi este foarte multumita de prestatia sa in semifinala, mai sunt si alti concurenti extrem de bine pregatiti. Natalia va intra, in aceasta seara, ultima in concurs.