Copila de alta data, care se zbenguia pe strazile selecte ale cartierului Cotroceni este acum o femeie de succes, fericita si implinita dupa ce si-a legat destinul de Ion Ion. Despre cum au trecut anii peste Maria Marinescu ne-a povestit, in exclusivitate, doctorul Ion Marinescu, tatal creatoarei de moda.

"Mi-am dorit foarte mult o fetita si Dumnezeu mi-a dat-o pe Maria!", s-a intors in timp, nostalgic, doctorul Ion Marinescu. Apartamentul in care Maria a crescut de la varsta de 2 ani si pana la 12 ani, in care acum locuieste doar tatal, are peretii "tapetati" numai cu pozele ei, de cand a facut primii pasi si pana in zilele de azi.

"Ioana, mama Mariei, e femeia pe care eu am iubit-o cel mai mult. Ne-am casatorit dupa trei luni si, in scurt timp, a venit pe lume rodul dragostei nostre: o fata. Cand Maria a implinit 2-3 ani, viata a vrut ca drumul meu si al mamei sale sa se rupa. Instanta a hotarat ca fetita noastra sa ramana la mine, insa, tot timpul a pastrat legatura cu mama ei", incepe sa ne povesteasca Ion Marinescu viata unicului sau copil.

Divortul parintilor nu a afectat-o deloc pe Maria. Tatal ei i-a facut toate poftele. "Voia la munte, o duceam la munte. Voia la mare, acolo mergeam. Maria a fost o rasfatata de mica. O imbracam numai cu rochite de la Doina Levintza. Avea profesoara de engleza, franceza, pian. Am vrut pentru ea tot ce era mai bun, si sper sa fi reusit sa-i fac o copilarie si adolescenta fericite! Am vrut ca Maria Marinescu sa fie o lady", isi aduce aminte tatal Mariei.

Cand a implinit 13 ani, parintii Mariei Marinescu au hotarat, de comun acord, ca fiica lor sa locuiasca cu mama ei. "Interveneau in viata ei schimbari, ca in viata oricarei adolescente, pe care numai o mama le poate intelege cel mai bine. M-am obisnuit greu fara ea in casa. Am suferit, insa m-am gandit la binele ei. Era tot timpul vesela, desena mereu, canta. Umplea casa de bucurie", a mai spus tatal proaspetei mirese a lui tiriac jr.

"Nu m-am mirat deloc ca a ales sa ajunga creator de moda. De mica avea talent la desen. imi aduc aminte, cu bucurie si emotie, ca prima ei schita a fost o inimioara in care a scris "tata". inca o mai pastrez, asa cum pastrez toate pozele cu ea de cand era mica si pana acum, cand a spus "Da" la ofiterul starii civile. Sunt fericit ca am trait acea zi si acum astept sa-mi daruiasca o nepotica la fel de frumoasa ca ea", a spus increzator medicul.

Pe tatal Mariei anuntul ca fiica sa se casatoreste dupa numai trei saptamani de iubire cu fiul celui mai bogat roman, Ion tiriac, nu l-a mirat foarte tare. "E o fire impulsiva. Seamana cu mine. Eu si mama ei ne-am casatorit dupa trei luni de dragoste. Ea a fost putin mai rapida decat mine. I-am cunoscut toti fostii logodnici, insa sunt convins ca alaturi de Ion Ion va fi foarte fericita", ne-a mai povestit Ion Marinescu.

«Pe Ioana am iubit-o cel mai mult»

De chirurgul Ion Marinescu nu a auzit multa lume. Nu este o persoana publica si nici nu-i place asta. Dar daca mergi la Spitalul de Urgenta Floreasca si intrebi angajatii, toti au numai cuvinte de lauda pentru cel care a fost doctorul Marinescu, timp de 40 de ani. Tatal creatoarei de moda ne-a spus ca, in viata asta, a fost castorit de trei ori. "

"Prima mea sotie a fost Elena Dacian, prim-balerina la Opera Romana. Dupa trei ani am divortat. Apoi, am cunoscut-o pe marea noastra actrita Stela Popescu. Eram anul VI la Medicina, iar ea anul II la Teatru si Film. Am fost un an logoditi, apoi distanta ne-a despartit. Dupa un an am vazut-o in filmul «Osanda» pe Ioana Pavelescu de care m-am indragostit pe loc. Cutremurul din 1977 pot sa spun ca mi-a adus-o pe Maria pentru ca, fiind detasat la Suceava, am intalnit-o pe Ioana dupa un spectacol al ei acolo. Pe 10 august 1978 se naste Maria. A fost o dragoste nebuna. Pe Ioana am iubit-o cel mai mult", ne-a spus medicul Ion Marinescu.

De cand a devenit o femeie de succes, Maria nu mai are timp foarte mult sa merga la tatal ei, insa vorbesc zilnic la telefon. Medicul o intelege si isi alina dorul de fiica sa cu pozele pe care le pastreaza, la loc de cinste, pe peretii casei, alaturi de tablori ale unor pictori romani. Ion Marinescu ne-a aratat adevarata sa "bogatie", care il face fericit in fiecare zi.

Maria si Ion Ion s-au plictisit in doar o luna?

In ultima vreme s-a tot speculat ideea ca Ion Ion tiriac si Maria Marinescu au trait doar o pasiune scurta. La nici o luna de la casatorie ei au fost suprinsi de paparazzi revistei Spy, imbracati in haine sport si, aparent, indiferenti unul fata de altul.

Pareau, in acele secvente, ca renuntasera la stralucirea cu care ne obisnuisera si au iesit la restaurant in haine sport. Tot tatal Mariei ne-a infirmat zvonurile si ne-a spus ca nu a vazut-o pe Maria atat de fericita niciodata.