La Institutul de Hematologie, lui Florin de la HI-Q i s-a facut rau, desi a venit insotit de mama sa, iar Ana Maria Ferenz nu a fost intepata, la propriu, pentru ca are o greutate sub cea necesara pentru donari. In schimb, au compensat Bodo de la Proconsul, Florin Chilian, Doru de la Parlament si Vali Craciunescu.

Cei mai curajosi artisti au fost Bodo de la Proconsul, Liviu Manescu de la Trupa Veche, Florin Chilian si Ana Maria Ferenz, care au ajuns primii la Institutul de Hematologie pentru a sustine campania de donare a sangelui. Donarea a presupus doi pasi simpli: voluntarii erau dusi in-tr-un cabinet unde erau cantariti, li se lua tensiunea si se faceau analize, apoi, daca indeplineau conditiile necesare, mergeau in alt cabinet unde li se lua sange.

«Ma simt inutila»

Desi dornica sa ajute, cantareata Ana Maria Ferenz nu a indeplinit conditiile necesare pentru a dona sange, fiind mult prea slaba si avand o tensiune prea mica: "Trebuie sa ai minimum 57 de kilograme, iar eu am doar 47, cu zece mai putin, deci. Si in plus, am avut si tensiunea mult prea mica, 9,6. Uneori e bine sa ai putine kilograme, dar nu si in momente ca acestea. Ma simt inutila. Data viitoare, inainte sa vin, voi bea un litru de cafea, ca sa-mi mai creasca tensiunea, ca greutatea nu cred ca este atat de importanta", a declarat cantareata. Singura trupa care a venit in formatie completa a fost Sistem, cu toate ca Zoli venise doar sa priveasca. Din cauza ca a avut hepatita, el nu s-a putut afla printre donatori: "Eu am venit cu colegii ca sa sustin cauza. Nu pot dona sange pentru ca am avut hepatita, dar asta nu m-a impiedicat sa vin sa-i incurajez".

Florin de la Hi-Q a venit cu mama

Artistii apti pentru a se lipsi de 450 de grame de sange au stat cuminti cu acul in vena pe paturile speciale, dar dupa un timp, unii dintre ei au cedat presiunii si erau cat pe ce sa lesine. Primul dintre acestia a fost Dan Teodorescu de la Taxi, caruia i s-a facut rau, dar si-a revenit imediat. Apoi a urmat Florin de la Hi-Q, care mai avea putin si lesina. La un moment dat si-a dat ochii peste cap, dand emotii asistentelor, care nu mai stiau ce sa-i faca.