"Todomondo" (fosta "Locomondo"), formatia care reprezinta Romania in finala internationala a Eurovision, a fost invitata sa cante in Polonia. Dupa ce, vinerea trecuta si-a inceput turneul european de promovare in Cipru, cu un show transmis live de postul national RIK 1.

Cei sase membri ai formatiei, care au fost nevoiti sa-si schimbe denumirea saptamana trecuta, din "Locomondo" in "Todomondo", au ajuns in Cipru vineri dimineata. Au avut repetitii toata ziua, iar la ora 21.30 au intrat in direct la emisiunea ,,Cyprus 12 points, Chypre 12 points", difuzata de principalul canal al televiziunii nationale cipriote si pe internet. Alaturi de romani au cantat si Olivia Lewis (Malta), Dima Koldun (Belarus) si formatia The Jet Set (Polonia).

"Ne-am simtit minunat, mai ales ca am beneficiat de sustinerea a nu mai putin de 40 de romani, care, alaturi de reprezentantii ambasadei, au stat cu noi tot timpul, ne-au aplaudat si ne-au incurajat" - a spus Bogdan Marian Tascau, Mister M, textier si compozitor al piesei "Liubi, Liubi i love you" care va reprezenta Romania la finala Eurovision 2007 din 12 mai de la Helsinki.

"Ne-a impresionat enorm ca peste tot in Cipru am auzit melodia lui Mihai Traistariu, ‘Tornero’, (locul IV la Eurovision 2006 - n.red.) iar multi dintre ciprioti ne-au spus ca melodia noastra le place la fel de mult" - ne-a marturisit Ciro de Luca. Imediat dupa spectacol, "Todomondo" a primit o invitatie pentru a concerta in Polonia, din partea trupei The Jet Set, care, la randul sau, a fost invitata in Romania. Membrii trupei "Todomondo" isi continua pregatirile in tara. Dar si turneul european de promovare, prezentate in emisiunea ,,Drumul spre Helsinki" de la TVR 1.

"Baietii au avut toata libertatea in alegerea numelui, noi am venit cu cateva sugestii, dar decizia le-a revenit" - a tinut sa mentioneze Dan Manoliu. "Este important ca ei sa simta ca TVR ii sustine in tot ceea ce fac, fara a le impune un punct de vedere. Toata lumea trebuie sa inteleaga din acest moment ca televiziunea este responsabila pentru tot ce se va intampla la nivelul promovarii si prezentei noastre la Helsinki, atat timp cat toate cheltuielile sunt suportate de noi. La fel am procedat si in anii trecuti si ne-am asumat aceasta responsabilitate din momentul in care am decis sa achitam taxa de participare la Eurovision 2007. Nu vrem sa dezamagim publicul".

Pana la momentul finalei europene, "Todomondo" mai are mult de lucru. Baietii au avut o prima intalnire cu Cornel Fugaru, care ii asista pe partea de tehnica vocala (asa cum stiti, compozitorul s-a retras din juriu inainte de a doua semifinala, datorita faptului ca Marius Moga, compozitorul piesei "Dracula, My Love" era acuzat de plagiat), apoi au avut o discutii prelungite cu Eduard Carcota pentru a reorchestra melodia. Ei au inceput si sedintele de antrenament pentru coregrafie si miscare scenica cu Doina Botis, care a lucrat cu Akcent, Wassabi, Morandi, a fost implicata si in emisiunea Dansez pentru tine (ProTV). Pe Doina Botis, publicul o poate admira pe scena Nationalului bucurestean, unde joaca (danseaza si canta) in musical-ul Chicago.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.