Avand in vedere ca intr-adevar reprezinta un model pentru femeile din Romania, Mihaela Radulescu s-a gandit sa se implice in campania de promovare a combaterii cancerului de col uterin.

Constienta de gravitatea acestei boli, vedeta este hotarata sa le determine pe femeile din tara sa mearga la controale mediacale regulate, pentru a avea posibilitatea de a depista din vreme o posibila astfel de afectiune.

Mihaela nu se fereste sa vorbeasca despre propriile probleme de sanatate avute cu ceva timp in urma, din cauza unei sarcini extra-uterine nedepistate la timp. Ajunsa pe masa de operatie in ultimul moment, prezentatoarea a constientizat atunci cat de important este un control de rutina. De asemenea, prezentatoarea le sfatuieste pe romance sa mearga la medic si sa-si faca testul Papa Nicolau, care este extrem de eficient. Ea a mai spus extem de revoltata, ca nu este admisibil sa avem atat de multe cazuri de deces cauzate de cancerul de col uterin, avand in vedere ca traim in tara in care s-a nascut Victor Babes, inventatorul acestui test.

La randul ei, reporterul TVR Sanda Nicola s-a alaturat si ea campaniei. Sanda isi aminteste ca in anul 2005 a avut dureri abdominale intense, dar ca le-a neglijat si a amanat controlul medical. intr-un final, o hemoragie puternica a determinat-o sa mearga la medic si, in urma unor analize medicale amanuntite, a descoperit virusul HPV, responsabil de producerea cancerului de col uterin. in urma unei interventii chirugicale, aceasta a reusit sa remedieze boala la timp.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.