Atrasi de perspectiva unui succes european, dupa modelul lui Mihai Traistariu, artistii s-au inghesuit ca fluturii la bec la preselectia nationala pentru concursul Eurovision 2007. Din nefericire pentru Romania, juriul este pesimist: anul acesta nu vom avea garantia calificarii pentru 2008

Cele 24 de piese intrate in semifinala nationala nu au reusit sa-i convinga pe cei peste 40 de specialisti chemati sa aleaga melodiile competitive la nivel europen. Dupa auditie, membrii juriului au decis ca multi dintre compozitorii prezenti in acest moment pe piata muzicala romaneasca sunt lipsiti de inspiratie si tentati sa copieze tot ce aud din strainatate. Mai mult, in joc au intrat si interesele caselor de productie, dar si cele ale radiourilor puternice din Romania pentru ca, se pare, doua puncte din voturi au fost discutate si stabilite dinainte de acestea.

Andra face figuratie

Cu toate ca neoficial a fost data ca favorita competitiei, Andra nu are prea multe de spus, respectiv cantat, in piesa pe care o interpreteaza impreuna cu trupa Simplu in competitia pentru Eurovision. Iubita lui Catalin Maruta, mediatorul din "camera verde" al selectiei nationale, abia se aude in melodia "Dracula, my love" compusa de Marius Moga. Se pare ca accentul va fi pus in special pe imagine si pe spectacolul pe care trupa Simplu poate sa-l faca pe scena.

Discrimonare

Marius Moga pare cel mai prolific dintre compozitorii inscrisi in competitie cu trei piese intrate in semifinale. Si Marcel Pavel a incercat sa inscrie doua melodii in concurs, dar a fost sfatuit sa retraga una dintre ele "ca sa fie mai rentabil". O surpriza placuta a fost melodia gemenelor de la Indiggo, compusa de suedezul Thomas G:son, despre care multi dintre membrii juriului au declarat ca e buna.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.