Dupa ce a aruncat in finala pentru Eurovision doua piese, Directia 5 s-a retras din concurs. Artistii s-au suparat pe membrii juriului, care au ales "Cu nimeni nu te-as inlocui", nu piesa "Si ce daca", favorita lor.

Marian Ionescu ne-a declarat ca in viitorul apropiat trupa va sustine un turneu, va avea o colaborare cu postul Nationat TV, lansari si spectacole. Pe scurt, au un program foarte incarcat. Atat de incarcat, incat, in momenul discutiei noastre, basistul Directiei 5 se afla la piscina. Si, oricum, aceste aspecte le stiau inainte de a se inscrie la Eurovision.

De aceasta (ne)inspirata miscare beneficiaza Loredana, care oricum pleca din start cu prima sansa. Organizatorii si juriul au hotarat sa admita pentru finala nationala piesa "Zi si noapte", compusa de Daniel Robu, pe un text de Silvia Launeanu si interpretata de grupul De la Vegas. Melodia se clasase pe locul 13, imediat dupa "Soarele meu", piesa interpretata de Mandinga.

FARA PROGRAMARE

Toata lumea zice ca Loredana porneste ca favorita. Iata si parerea interpretei: "Toti concurentii au sanse egale. Eu sper sa fie o manifestare artistica, dar si democratica in acelasi timp". Intr-adevar, sansele sunt egale, dar vorba aia, "unii sunt mai egali decat altii". Totusi, "fata cu sosete de diamant" isi cunoaste bine potentialul. "Daca n-as avea caracter de invingatoare, poate ca v-as spune altceva. Dar imi doresc tare mult sa mergem mai departe. Sa ne aratam si noi muschii in Europa." In ceea ce priveste prestatia scenica, a mai adaugat: "Nu programez nimic de-acasa. Merg foarte mult pe improvizatie, pe starea de moment, nu fac nimic artificial, totul este sa fiu in forma si sa cant bine". In legatura cu retragerea celor de la Directia 5, Loredana ne-a spus: "Nu cred ca s-au speriat de mine. Suntem prieteni, avem multe proiecte impreuna. Imi pare rau ca s-au retras, fiindca muzica lor e superba. Nu stiu ce s-a intamplat, dar au probabil motivele lor daca au luat aceasta hotarare".

FARA VOCE

In schimb, fata cu vioara, Silvia Launeanu, era tare bucuroasa ca a intrat in finala chiar pe ultima suta de metri. "Chiar am vorbit cu Marian Ionescu si i-am zis: 'Ai plecat tu si m-ai lasat pe mine?!>>. Eu si Daniel suntem obisnuiti cu Eurovisionul. Am mai participat de doua ori. Niciodata n-am plecat cu ideea ca-i spulberam pe toti si iesim primii. Nu cred ca este cineva anume favorit. Consider ca toti avem sanse egale. Pe mine ma intereseaza doar ca publicul sa aprecieze piesa." Luati cam in graba, Silvia si Daniel se pregatesc pentru filmarea clipurilor. Problema este ca Silvia e racita cobza si ragusita. Noroc ca la filmare se face play-back. "Maine pot sa dau din gura. Problema e ce ma fac in finala, ca am o voce de zici ca-s cainele ala din desene animate care vorbeste pe nas si stranuta tot timpul. Ma tratez cu miere, oua, am luat si medicamente, numai sa-mi treaca!"

PRIETENI

"Sunt prietena cu cei de la Directia 5, avem multe proiecte impreuna. Imi pare rau ca s-au retras, fiindca muzica lor e superba. Nu stiu ce s-a intamplat, dar au probabil motivele lor daca au luat aceasta hotarare" - Loredana Groza, solista

MOTIVE

"Pentru luna martie, atunci cand este programata finala pentru Eurovision, avem un program foarte incarcat: o colaborare cu postul de televiziune National TV, un turneu, lansari, spectacole. Pe scurt, suntem foarte prinsi" - Marian Ionescu, basist Directia 5


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.