Stefan Banica Jr. a fost artistul cu cele mai mari incasari din drepturi de autor in 2005, el fiind premiat simbolic, ieri, intr-o ceremonie de sarbatorire a zece ani de la infiintarea Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA).
Desi nu a facut publica suma incasata anul trecut, Stefan Banica Jr. a declarat ca sint utilizatori, printre care si TVR, care nu platesc drepturile sale de autor si ale tatalui sau.

"Creatia tatalui meu se afla in fonoteca TVR, atita timp cit televiziunea nu plateste e clar ca acesti bani nu intra. La cite aparitii din materiale artistice am avut din 2000 incoace, redate pe toate posturile de televiziune - ma refer numai la actorie, nu mai vorbesc de muzica -, ar trebui sa fie niste sume considerabile. Eu pot sa ma descurc si altfel, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-mi primesc si drepturile. Dar sint oameni din generatia tatalui meu, care poate nu mai sint in mijlocul actiunii, care poate nici nu mai pot sa creeze, si acesti bani pentru redifuzarea creatiilor lor artistice i-ar ajuta foarte mult", a declarat Stefan Banica Jr., dupa ce a primit o diploma simbolica de la CREDIDAM.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.