I-a cucerit pe americani, dupa ce pe noi ne lasase fara cuvinte.

A jucat in Buds for Life (2004), Incubus (2005), Moartea domnului Lazarescu (2005), Caved In (2006), Lost - The Hunting Party (2006), Second in Command (2006), Living & Dying (2006). Monica Barladeanu, caci despre ea este vorba, va debuta duminica, 9 aprilie, de la ora 20.00, in serialul Lost (Naufragiatii) in episodul 11 din seria a doua, intitulat The Hunting Party.

Monica Dean o va interpreta pe Gabriella Busconi, sotia unui italian bogat, intruchipat de Ronald Guttman. Senzuala bruneta va juca alaturi de actori foarte cunoscuti ca Matthew Fox, Michelle Rodriguez, Harold Perrineau si Terry O'Quinn.
Pentru rolul Gabriella Busconi, diva a trebuit sa lupte cu alte 200 de pretendente, dar, pe parcursul celor trei probe eliminatorii, a reusit sa-i convinga pe producatori ca este actrita potrivita.

"N-am avut de ales si a trebuit sa construiesc acest personaj in cele 5 zile de auditie pentru ca am filmat la o zi distanta de data la care am luat rolul. Am avut apoi cateva zile de pauza in care am avut timp sa elaborez putin personajul. Monica spune ca nici un alt rol nu i s-ar fi potrivit mai bine decat cel pe care l-a jucat. "Imi place prea mult personajul meu, Gabriella, ca sa-mi doresc sa joc oricare din personajele de pe pe insula. Mi se pare ca avem in comun nu doar determinarea si vointa de fier, dar si alte cateva experiente traumatizante, cum ar fi pierderea tatalui. As putea spune ca relationez cu Gabriella mai mult decat cu oricare alt personaj pe care l-am jucat pana acum".

Despre partenerul ei, Matthew Fox, care a si fost nominalizat la Globul de Aur pentru performantele din serial, frumoasa bruneta nu are decat cuvinte de lauda. "Stiam ca Matthew e un actor extrordinar pentru ca vazusem "Lost" inca dinainte de a ma duce la casting asa ca banuiam ca voi avea in el un partener valoros.

Un actor slab iti poate dezechilibra si tie jocul actoricesc de aceea foarte multe staruri cer sa aprobe fiecare actor cu care au de jucat intr-o productie. Pe platoul de filmare e foarte concentrat, ramane in pielea personajului pe toata durata zilei si nu e genul care sa rada si sa faca glume intre doua duble".

Desi, in prezent, Monica este implicata si in alte proiecte prefera sa nu divulge nimic. I-ar placea doar, de dragul fanilor din Romania, ca productia "Living&Dying", in care detine si ea un rol, sa fie distribuita si aici.

Marea pasiune, actoria

Monica isi aduce aminte cu placere de inceputurile ei in ale actoriei. "Am luat cursuri de actorie in Los Angeles si o data cu primul rol jucat in fata camerelor mi-am dat seama ca aceasta e forma de exprimare artistica care mi se potriveste cel mai bine. Am simtit o libertate si o dorinta acerba de a ma perfectiona, ceea ce mi-a dat de inteles ca actoria va deveni profesia mea." Monica nu alege un film dupa buget.
"Mi se pare vital in alegerea unui rol povestea personajului, ce-si doreste el de la viata si de la celelalte personaje si nu in ultimul rand felia de viata in care personajul e incorporat, deci naratiunea in sine. Apoi mi se pare important cine regizeaza proiectul respectiv, cine-l produce si cine sunt actorii alesi. Nu mi-am pus, insa, niciodata problema bugetului, iar ultimele filme de valoare care au fost facute cu bugete nesemnificative au demonstrat ca e vorba mai mult de talent si de viziune decat de numarul de explozii pe care ti le permiti pe pelicule sustinute de un buget impresionant".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.